SELVIS – ehkäisevää päihdetyötä kehitysvammaisille nuorille aikuisille

Kaikilla on oikeus saada ymmärrettävää tietoa päihteistä ja pelaamisesta, myös kehitysvammaisilla nuorilla. SELVIS huomioi kehitysvammaisten nuorten kognitiiviset haasteet sekä heidän erityiskysymyksensä päihteisiin ja pelaamiseen liittyen.

Selviksen logo.

SELVIS-hankkeen (2018-2021) tavoitteena on ehkäistä itsenäistyvien kehitysvammaisten nuorten päihde- ja pelihaittoja kehittämällä selkokielistä ja saavutettavaa päihde- ja pelikasvatusaineistoa. Aineistoja testataan kehitysvammaisille nuorille järjestettävissä ryhmissä. Lisäksi hanke kouluttaa kehitysvammaisten nuorten parissa toimivia ammattilaisia ottamaan päihteet ja pelaaminen puheeksi. Ota yhteyttä projektipäällikköön mikäli kiinnostuit koulutuksista.

SELVIS on EHYT ry:n ja Kehitysvammaliitto ry:n yhteishanke, joka toimii valtakunnallisesti. Hanke on myös osa Arvokas- eriarvoisuuden vähentämisen avustusohjelmaa, jota koordinoi Setlementtiliitto. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Tutustu selkokielisiin päihde- ja pelikasvatusaineistoihin alla olevista linkeistä:

Löydät selkokielisiä aineistoja myös selkoruotsiksi alla olevista linkeistä:

Audit C -test (lättläst)
Det är okej att säga nej till alkohol -video (lättläst)
Det är okej att säga nej till tobak -video (lättläst)

Opin päihteistä paljon. Parasta oli oman tarinan kertominen!

SELVIS-hankkeesen osallistuneen nuoren antama palaute

Kiinnostavinta oli itse toteuttaa asioita ja ideoida. Olen oppinut sanomaan ei myös muissa kuin päihteisiin liittyvissä tilanteissa.

SELVIS-hankkeeseen osallistuneen nuoren antama palaute

Lisätietoja

Sarianna Palmroos

Palmroos Sarianna

Projektipäällikkö, SELVIS-hanke 044 491 4174
Katso henkilön esittely

SELVIS sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja saat tietää ensimmäisten joukossa uusista materiaaleistamme. Löydät SELVIKSEN Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.