SELVIS – ehkäisevää päihdetyötä kehitysvammaisille nuorille aikuisille

Kaikilla on oikeus saada ymmärrettävää tietoa päihteistä ja pelaamisesta, myös kehitysvammaisilla nuorilla. SELVIS huomioi kehitysvammaisten nuorten kognitiiviset haasteet sekä heidän erityiskysymyksensä päihteisiin ja pelaamiseen liittyen.

Selviksen logo.

SELVIS-hankkeen (2018-2021) tavoitteena on ehkäistä itsenäistyvien kehitysvammaisten nuorten päihde- ja pelihaittoja kehittämällä selkokielistä ja saavutettavaa päihde- ja pelikasvatusmateriaalia. Kehittämistyötä tehdään yhdessä kehitysvammaisten nuorten kanssa. Lisäksi hanke kouluttaa kehitysvammaisten nuorten parissa toimivia ammattilaisia ottamaan päihteet ja pelaaminen puheeksi.

SELVIS on EHYT ry:n ja Kehitysvammaliitto ry:n yhteishanke, joka toimii valtakunnallisesti. Hanke on myös osa Arvokas- eriarvoisuuden vähentämisen avustusohjelmaa, jota koordinoi Setlementtiliitto. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Keväällä 2020 hanke tekee yhteistyötä vammaispalveluissa työskentelevien ammattilaisten kanssa muun muassa Päijät-Hämeessä. Lisäksi viimeistellään ensimmäisiä päihdekasvatusaineistoja ennen niiden julkaisua.

Opin päihteistä paljon. Parasta oli oman tarinan kertominen!

SELVIS-hankkeesen osallistuneen nuoren antama palaute

Kiinnostavinta oli itse toteuttaa asioita ja ideoida. Olen oppinut sanomaan ei myös muissa kuin päihteisiin liittyvissä tilanteissa.

SELVIS-hankkeesen osallistuneen nuoren antama palaute

Lisätietoja

Taava Lankinen.

Lankinen Taava

SELVIS-hankkeen projektipäällikkö 050 470 2047
Katso henkilön esittely

SELVIS sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja saat tietää ensimmäisten joukossa uusista materiaaleistamme. Löydät SELVIKSEN Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.