Luottamushallinto

EHYTin päättävät toimielimet ovat yhdistyksen kokous sekä valtuusto ja hallitus.

Järvinäkymä
Kuva: Irmeli Koskenoja

Yhdistyksen kokous

Varsinainen yhdistyksen kokous pidetään joka kolmas vuosi maaliskuun loppuun mennessä. Yhdistyksen kokouksessa äänivaltaa käyttävät jäsenyhdistyksistä koostuva jäsenistö.

Kokouksessa arvioidaan EHYTin toimintaa ja taloutta edelliseltä kolmivuotiskaudelta, hyväksytään toiminnan ja talouden suuntaviivat sekä valitaan valtuuston jäsenet.

Valtuusto

Yhdistyksen kokousten valitseman valtuuston toimikausi on kolme vuotta. Valtuuston kokoukset pidetään kaksi kertaa vuodessa toukokuun loppuun ja marraskuun loppuun mennessä.

Valtuuston kokouksissa käsitellään edellisen toimintavuoden tilinpäätös ja toimintakertomus, valitaan uudet hallituksen jäsenet sekä päätetään toiminta- ja taloussuunnitelmasta.

Hallitus

EHYTin toimeenpaneva elin on hallitus, jonka jäsenet valitsee valtuusto. Hallituksen jäsenen toimikausi on kolme vuotta. Vuosittain kolmannes noin kolmannes hallituksen jäsenistä on erovuorossa.

Hallituksen tehtävänä on kutsua koolle yhdistyksen ja valtuuston kokoukset sekä valmistella niissä käsiteltävät asiat ja toimeenpanna niiden päätökset. Hallitus johtaa järjestön toimintaa ja päättää sellaiset järjestöä koskevat asiat, jotka eivät kuulu yhdistyksen kokouksen tai valtuuston ratkaistaviksi.

Hallitus

HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA

Heidi Viljanen, yhteiskuntatieteiden maisteri

Koulutukseltaan Viljanen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Viljasella on takanaan pitkä työura päihdealalla ja hän tuntee hyvin EHYT ry:n toimialaa – EHYTissä hän on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2020. Viljanen on työskennellyt päihdekuntoutuslaitoksen johtajana Kankaanpään A-kodissa sekä toiminut kansanedustajana vuosina 2019–2023. Tätä ennen Viljanen on työskennellyt eri tehtävissä muun muassa A-klinikalla sekä päihdealan kuntoutuskeskuksessa. Kuntatasolla Viljanen on toiminut muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana, vuoden 2022 vaaleissa hänet valittiin Satakunnan hyvinvointialueen valtuustoon.

Varsinaiset jäsenetVarajäsenet
Heidi Viljanen, puheenjohtajaReetta Nenonen
Aija Saarinen, varapuheenjohtajaSanni Koivuluoma
Minna AutereSini Heino
Christa CarpelanJosefina Koski
Markku ForsströmMaarit Tuusvuori
Linda JaakoSusanna Niinimäki
Jarmo JokilampiTuula Lautala
Teemu KaskelaJussi Suojasalmi
Jorma KetolaSami Teikko
Tiina PajukariMiisa Tervala
Kaarlo SimojokiPetra Toivonen
Martti VastamäkiAnne Babb

Valtuusto (2023-2026)

VALTUUSTON PUHEENJOHTAJA

Marina Erhola

Marina Erhola toimii tällä hetkellä Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajana sekä Hengitysliitto ry:n hallituksen puheenjohtajana. Pirkanmaan hyvinvointialue työllistää 19 000 henkilöä ja tuottaa 2,3 miljardilla eurolla sote- ja pelastuspalvelut yli puolelle miljoonalle ihmiselle. Keuhkolääkäritaustaisella Erholalla mittava vuosikymmenien työhistoria terveydenhuollon tehtävissä muun muassa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän toimitusjohtajana ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtajana sekä varapääjohtajana. Lisäksi hän on toiminut myös Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijana ja Filha ry:n ylilääkärinä. Marina Erhola on tuonut julkisuudessa päihdekysymyksiä esille asiantuntijana sekä läheisen näkökulmasta.

Varsinaiset jäsenetVarajäsenet
Marina Erhola, puheenjohtajaIsmo Haapala
Minna Savolainen, varapuheenjohtajaPaula Haverinen
Marika AholaHannah Honkanen
Maj EstlanderMatti Huusko
Arto GrönroosHans Kankkonen
Kaija HonkaEssi Leinonen
Antti HyttiAllan Lindberg
Kimmo KumlanderOlga Liukkonen
Teemu LiedenpohjaNiina Lyijynen
Markku LindgrenSonja Naalisvaara
Tapio MajuriJohanna Pajunen
Senni MoilanenMarja Raitoharju
Teuvo MunkkiTiina Rajala
Ira ToppinenMaarit Rekilä
Anneli PalosaariTaru Santamäki
Anneli PasanenTuomo Seppänen
Tuulikki RaskIrma Taavela
Satu SuihkonenCoel Thomas
Peppi Tervo-HiltulaMari Tuomainen
Pasi TuomailaPetra Willamo
Mirka VainikkaArja Katriina Ylänkö
Elina ViitaniemiHilkka Åhman-Närä