KUPLA – opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina

Päihdehaittojen ehkäiseminen ja mahdollisiin päihdeongelmiin puuttuminen on koko korkeakouluyhteisön asia. KUPLA-hanke uudistaa opiskelijoiden päihdekulttuuria ja tukee korkeakouluyhteisöjen valmiuksia ehkäisevään päihdetyöhön.

Kaksi naista puhaltaa saippuakuplia.

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hanke (2018–2020) tukee korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria. KUPLA kannustaa keskustelemaan päihteisiin ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista avoimesti korkeakouluyhteisöissä.

Ilmaiset koulutusmateriaalit kaikkien käytettävissä

KUPLA-hanke on tuottanut koulutusmallit opiskelijatuutoreille, opiskelijatapahtumien järjestäjille sekä korkeakoulujen henkilöstölle. Tuutorikoulutusten ja opiskelijatapahtumien järjestäjien koulutukset ovat vapaasti ladattavissa hankkeen verkkosivuilta. Koulutusten lisäksi hanke on tuottanut tukimateriaaleja korkeakouluyhteisöjen käyttöön, kuten esimerkiksi suositukset opiskelijoiden päihdeohjelmaksi sekä puheksiotto-oppaan korkeakoulujen ohjaushenkilöstölle.

EHYT ry toteuttaa hankkeen yhdessä Nyyti ry:n kanssa.

Yhteistyökumppaneita ovat:

Tutustu hankkeen tuotoksiin!

Lue lisää KUPLA-hankkeen verkkosivuilta.

Löydät KUPLAn myös Facebookista ja Instagramista!

Lisätietoja

Emmi Lehtinen.

Lehtinen Emmi

KUPLA-hankkeen koulutussuunnittelija 046 920 5853
Katso henkilön esittely