Jäsenyhdistyksille

EHYT toimii yhteistyössä jäsenyhdistystensä kanssa ja tukee niitä muun muassa koulutusten, asiantuntijapalveluiden ja viestinnän avulla. Jäsenyhdistykset käyttävät päätösvaltaansa kolmen vuoden välein kokoontuvassa edustajakokouksessa.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on laaja-alainen kansalaisjärjestö, jonka jäsenenä on noin 130 valtakunnallista, alueellista ja paikallista yhdistystä. Yhdistykset välittävät tietoa ehkäisevästä päihdetyöstä, järjestävät tapahtumia ja toimintaa, osallistuvat kampanjoihin, vaikuttavat alueensa päätöksentekoon ja toimivat yhteistyössä eri tahojen kanssa. Suuri osa jäsenyhdistyksistä toimii ensisijaisesti terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä ehkäisevän päihdetyön parissa, mutta joukossa on paljon myös eri aloilla toimivia yhdistyksiä (mm. asukkaiden ja työttömien yhdistyksiä).

EHYTin jäsenpalveluja ovat muun muassa jäsentiedotus, julkaisut, neuvonta, koulutus, aluefoorumitoiminta, asiantuntijapalvelut ja paikallisyhdistysten rahallinen toimintatuki. EHYT tekee jäsentensä kanssa laajaa yhteistyötä, esimerkiksi ylläpitää yhdessä jäsenten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa Elokoloja ja kohtaamispaikkoja. Jäsenyhdistykset voivat hyödyntää myös opintokeskus Siviksen palveluja.

Jäsenyhdistykset käyttävät järjestön ylintä päätösvaltaa kolmen vuoden välein pidettävässä edustajakokouksessa (säännöissä yhdistyksen kokous), jonne jokainen EHYTin jäsenyhdistys voi lähettää edustajansa. Edustajakokous päättää järjestön strategiasta, toiminnan ja talouden pidemmistä suuntaviivoista ja valitsee valtuuston. Seuraava edustajakokous pidetään vuonna 2026.

Haluaisiko yhdistyksenne liittyä jäseneksi? Lue lisää täällä.

Tutustu jäsenyhdistyksiimme täällä!

Alueellisesti EHYTin jäsenyhdistysten tukena toimivat alueiden asiantuntijat. Lue lisätietoa alueellisesta toiminnastamme täällä!

Päivitykset yhdistyksen yhteyshenkilötietoihin EHYTin jäsenrekisterissä tällä lomakkeella (surveypal) ja yhdistyksen tietoihin verkkosivujen jäsenlistassa sähköpostitse osoitteeseen nikki.pesonen@ehyt.fi.

Lisätietoja:

Törrönen Soile

Järjestöasiantuntija 040 526 7201
Katso henkilön esittely
Nikki Pesonen.

Pesonen Nikki

Asiantuntija 050 509 8759
Katso henkilön esittely

Tilaa EHYT Uutisia -uutiskirje

EHYT Uutisia kertoo ajankohtaisista asioista ja toiminnasta EHYTin jäsenyhdistyksille ja vapaaehtoisille, mutta sen voivat tilata kaikki EHYTin toiminnasta kiinnostuneet. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuussa.

Tilaa
Tyttö lukee kirjaa puistossa piknik-peiton päällä.