Rahapelihaittojen ehkäisytyö

Rahapelihaittoja voidaan vähentää ottamalla pelaaminen puheeksi ja tunnistamalla riskipelaaminen ajoissa.

Mies pelaa marketin pelikoneella, lapset odottavat vähän matkan päässä.
Kuva: Jukka Rapo / EHYT ry

EHYT ry ehkäisee rahapelihaittoja ympäri Suomen. Tuotamme tietoa ja välineitä rahapelaamisen tunnistamiseen, puheeksiottoon ja hallintaan sekä yksilöille että yhteisöille. Osallistumme myös aktiivisesti yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Visionamme on rahapelihaitaton Suomi eli pyrimme siihen, että rahapelihaitat tunnistetaan nykyistä aikaisemmin ja niitä pystytään vähentämään tehokkaammin.

Koulutamme mm. järjestöjen ja kuntien ammattilaisia rahapelaamisen puheeksiottoon, mikä edistää varhaista puuttumista ja ehkäisee vakavien pelihaittojen syntymistä. Kehitämme menetelmiä ja materiaalia, jotka ehkäisevät pelaajien pelihaittoja.

Tavoitteenamme on, että rahapelaaminen integroitaisiin päihdehaittojen ehkäisyyn. Tämä vähentäisi riskikäyttäytymisen vakavia seurauksia huomattavasti. Osa työtämme on myös laaja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Luottamustehtävien, lausuntojen ja vaikuttamistyön lisäksi pyrimme mm. aktivoimaan muita sosiaali- ja terveysalan järjestöjä rahapelihaittojen ehkäisyyn.

Viestimme ammattilaisille on: ”Jokainen ongelmapelaaja on joskus ollut riskipelaaja. Ota rahapelaaminen puheeksi, jotta riskistä ei kehity peliongelmaa.” 

Lue lisää

Tutustu Kaksi kysymystä rahapelaamisesta -puheeksiottomalliin. Malli opastaa rahapelaamisen riskien tunnistamiseen ja ohjaa neutraaliin keskusteluun. Tutustu myös muihin materiaaleihimme Työkalut & materiaalit -sivulla!

Puhutaan rahapelaamisesta -koulutus tarjoaa ammattilaisille tietoa ja työvälineitä rahapelaamisen puheeksiottoon ja riskikäyttäytymisen tunnistamiseen. Voit tilata koulutuksen esimerkiksi omalle työpaikallesi.

Lue lisää rahapelaamisesta tästä laajasta artikkelista!

Huugo-toiminta tukee työyhteisöjä päihde- ja pelihaittojen tunnistamisessa, kohtaamisessa ja ratkaisemisessa. Koulutamme ja tuemme esimerkiksi varhaisen välittämisen ohjelman laatimisessa päihteiden ja pelaamisen osalta.

Lisätietoja

Riitta Matilainen.

Matilainen Riitta

Rahapelihaittayksikön päällikkö 040 707 6960
Katso henkilön esittely
Eija Pietilä.

Pietilä Eija

Asiantuntija 050 514 7658
Katso henkilön esittely
Teresa Tenkanen

Tenkanen Teresa

Asiantuntija 040 724 5513
Katso henkilön esittely
Anuminja Karhu.

Karhu Anuminja

Projektisihteeri 050 918 9430
Katso henkilön esittely