Rahapelihaittojen ehkäisytyö

Rahapelihaittoja voidaan vähentää ottamalla pelaaminen puheeksi ja tunnistamalla riskipelaaminen ajoissa.

Ryhmäkeskustelua rahapelaamisesta.

EHYT ry ehkäisee rahapelihaittoja ympäri Suomen. Tuotamme tietoa ja välineitä rahapelaamisen puheeksiottoon, sekä riskitason ja ongelmapelaamisen tunnistamiseen ja hallintaan niin yksilöille kuin yhteisöillekin. Osallistumme myös aktiivisesti yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Visionamme on rahapelihaitaton Suomi eli pyrimme siihen, että rahapelihaitat tunnistetaan nykyistä aikaisemmin ja niitä pystytään ehkäisemään tehokkaammin.

Koulutamme mm. järjestöjen ja kuntien ammattilaisia rahapelaamisen puheeksiottoon, mikä edistää varhaista puuttumista ja ehkäisee vakavien pelihaittojen syntymistä. Kehitämme menetelmiä ja materiaalia, jotka ehkäisevät pelihaittoja. 

Tavoitteenamme on, että rahapelaaminen integroitaisiin päihdehaittojen ehkäisyyn. Tämä vähentäisi riskikäyttäytymisen vakavia seurauksia huomattavasti. Osa työtämme on myös laaja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Luottamustehtävien, lausuntojen ja vaikuttamistyön lisäksi pyrimme mm. aktivoimaan muita sosiaali- ja terveysalan järjestöjä rahapelihaittojen ehkäisyyn.

Viestimme ammattilaisille on: ”Lähes jokainen ongelmapelaaja on ensin ollut riskitason pelaaja. Ota rahapelaaminen puheeksi, jotta riskistä ei kehity peliongelmaa.”

Lue lisää

Tutustu Rahapelaaminen puheeksi: Puheeksiotto, tunnistaminen ja lyhytneuvonta -tukiaineistoon. Aineisto on laadittu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, EHYTin sekä Peliklinikan kanssa. Aineisto sisältää konkreettisia menetelmiä kuten arvioinnissa käytettäviä mittareita ja lomakkeita asiakastyön tueksi. Tutustu myös muihin materiaaleihimme Työkalut & materiaalit -sivulla! 

Puhutaan rahapelaamisesta -koulutus tarjoaa ammattilaisille tietoa ja työvälineitä rahapelaamisen puheeksiottoon, riskitason ja ongelmapelaamisen tunnistamiseen sekä lyhytneuvontaan. Koulutuksen painopisteenä on rahapelihaittojen ehkäisy. Voit tilata koulutuksen esimerkiksi omalle työpaikallesi. 

Lue lisää rahapelaamisesta tästä laajasta artikkelista!

Huugo-toiminta tukee työyhteisöjä päihde- ja pelihaittojen tunnistamisessa, kohtaamisessa ja ratkaisemisessa. Koulutamme ja tuemme esimerkiksi varhaisen välittämisen ohjelman laatimisessa päihteiden ja pelaamisen osalta.

Lisätietoja

Riitta Matilainen.

Matilainen Riitta

Rahapelihaittayksikön päällikkö 040 707 6960
Katso henkilön esittely
Eija Pietilä.

Pietilä Eija

Asiantuntija, rahapelihaittojen ehkäisy 050 514 7658
Katso henkilön esittely

Vakkuri Johanna

Asiantuntija, rahapelihaittojen ehkäisy 040 724 5513
Katso henkilön esittely
Anuminja Karhu

Karhu Anuminja

Suunnittelija, rahapelihaittojen ehkäisy 050 918 9430
Katso henkilön esittely