Nuorisoalan osaamiskeskukset

Nuorisoalan osaamiskeskustoiminta tarjoaa koulutusta ja tukea nuorisotyöntekijöille ehkäisevän päihdetyön teemoissa. EHYT on mukana kolmessa osaamiskeskusten kokonaisuudessa.

Kaksi naista messuständillä.
Kuva: Minna Lehtinen / EHYT ry

EHYT ry:n osaamiskeskustoiminnassa kehitämme nuorisotyöntekijöiden ehkäisevän päihdetyön osaamista koulutusten, verkostojen, toimintamallien ja materiaalien kautta yhdessä kumppanijärjestöjemme kanssa.

Toiminta on käynnistynyt keväällä 2020. Tulevina vuosina tulemme luomaan esim. puheeksioton malleja ammattilaisille, kaverituen mallin koulunuorisotyöntekijöiden työkaluksi sekä toteuttamaan alueellisia koulutuksia ja vertaiskehittämistyöpajoja osaamisen tueksi. Tulemme myös toteuttamaan verkkokoulutuksia ja tallenteita nuorisotyöntekijöiden käyttöön. Kaikissa koulutuksissamme ja työpajoissamme sivuamme päihteisiin liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä ja tarjoamme työkaluja ja toimintamalleja ehkäisevän päihdetyön esillä pitoon nuorisotyössä.

Kenelle?

Nuorisoalan osaamiskeskustoiminta EHYTillä on nuorisotyöntekijöitä ja muita nuorisoalan työntekijöitä varten! Me EHYTillä haluamme auttaa nuorisoalan työntekijöitä tekemään laadukasta ja vaikuttavaa ehkäisevää päihdetyötä. Mikäli työskentelet koulussa, oppilaitoksessa, nuorten työpajoilla, etsivässä nuorisotyössä tai kunnallisessa nuorisotyössä, voit kääntyä puoleemme. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme ja tulemme mukaan kehittämään toimintaa kanssasi.

Mikä osaamiskeskustoiminta?

Osaamiskeskustoiminta pohjautuu valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman tavoitteisiin. Osaamiskeskukset kehittävät ja edistävät nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua nuorisolain mukaisesti. Osaamiskeskukset ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa toimintaa.

EHYT ry on mukana kolmessa osaamiskeskusten kokonaisuudessa: Nuorisotyö kunnassa, Nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa sekä Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa.

Lisätietoa osaamiskeskuksista Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

Lisätietoja

Marika Vartiainen

Vartiainen Marika

Projektipäällikkö, ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 465 9894
Katso henkilön esittely
Nuppu Soanjärvi.

Soanjärvi Nuppu

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 549 8714
Katso henkilön esittely
Mika Piipponen

Piipponen Mika

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 400 1463
Katso henkilön esittely