Nuorisoalan osaamiskeskukset

Kaudella 2020-2023 EHYT ry oli mukana kolmessa nuorisoalan osaamiskeskuksessa: Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunassa, Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa, sekä Nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa osaamiskeskus Nuoskassa. Nuorisoalan osaamiskeskustoimintamme tarjosi koulutusta ja tukea nuorisotyöntekijöille ehkäisevän päihdetyön teemoissa.

Kolme osaamiskeskuksen työntekijää juttelevat yhdessä.
Kuva: Minna Lehtinen

Osaamiskeskustoiminnassa kehitettiin nuorisotyöntekijöiden ehkäisevän päihdetyön osaamista koulutusten, verkostojen, toimintamallien ja materiaalien kautta yhdessä kumppanijärjestöjen kanssa.

Toiminta käynnistyi keväällä 2020 ja päättyi 31.3.2024. Näiden vuosien aikana tuettiin nuorisoalan ammattilaisten osaamista kouluttamalla ehkäisevän päihdetyön teemoista niin valtakunnallisesti, alueellisesti kuin ehytkouluttaa.fi -alustan verkkokurssien avulla. Nuorisotyössä toteutettavan ehkäisevän päihdetyön tueksi luotiin myös uusia malleja ja materiaaleja kuten esim. Päihdetoimintaohje nuorten työpajoille, Kaverituki päihdehuolissa -malli ja Alkoholi kuvina -kortit. 

Mikä osaamiskeskustoiminta?

Osaamiskeskustoiminta pohjautuu valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman tavoitteisiin. Osaamiskeskukset kehittävät ja edistävät nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua nuorisolain mukaisesti. Osaamiskeskukset ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa toimintaa.

EHYT ry oli kaudella 2020-2023 mukana kolmessa Osaamiskeskuksessa:

Lisätietoa osaamiskeskuksista Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

Lisätietoja

Sari Anjala.

Anjala Sari

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 040 183 9273
Katso henkilön esittely
Mika Piipponen

Piipponen Mika

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 400 1463
Katso henkilön esittely

Kaikki EHYT ry:n tulevat tapahtumat.

Jos haluat selata vain nuorisoalan ammattilaisille kohdennettuja koulutuksia, valitse Kohderyhmä-valikosta ”Nuorisoalan ammattilaiset”.

Seuraa meitä Instagramissa

@osaamiskeskus.ehyt.fi

Kerromme täällä ajankohtaisista koulutuksista sekä tarjoamme materiaalivinkkejä ja tukea ehkäisevän päihdetyön toimintaan nuorisotyössä.