Elokolo-kohtaamispaikat

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ylläpitämiä Elokolo-kohtaamispaikkoja on Helsingin Kalliossa ja Kontulassa, Lahdessa, Pirkkalassa, Tampereella ja Turussa. Olet tervetullut mukaan toimintaan.

Elokoloissa tapaat ihmisen

Haluaisitko tavata muita ihmisiä, saada tukea vaikeaan elämäntilanteeseen tai löytää mielekästä tekemistä ja uutta sisältöä arkeen? Elokolossa pääset osaksi yhteisöä, jossa jokainen kohtaaminen on merkityksellinen ja jossa yhdessäolo on aitoa ja arvokasta.

Kohtaamispaikoissamme voit jutella muiden kanssa, osallistua yhteisiin aktiviteetteihin ja vuodenkierron mukaisiin juhliin tai ihan olla vain. Elokoloista löytyy myös tietokone, päivän lehdet, lautapelejä sekä edullista kahvia ja syötävää. Lisäksi voit osallistua kiinnostuksesi mukaan erilaisiin ryhmiin ja pidemmille retkille. Ryhmätoimintaa järjestetään myös Elokolojen aukioloaikojen ulkopuolella.

Parhaimman kuvan lähimmästä Elokolostasi saat tulemalla rohkeasti paikan päälle, sillä jokainen Elokolo on muotoutunut yhteisönsä kautta omanlaisekseen. Tutustu toimintaan tarkemmin myös kunkin Elokolon omalta sivulta!

Lämpimästi tervetuloa!

Meille Elokoloissa jokainen kävijä on arvokas, ja tuemme yhdenvertaisuutta. Kaikki toimintamme on päihteetöntä.

Mies soittaa harmonikkaa Elokolossa.
Elokolon arki on joskus juhlaa.

Vapaaehtoisena Elokolossa

Oletko kiinnostunut jakamaan osaamistasi muille? Tai onko sinulla halua auttaa muita ja olla mukana yhteisöllisessä toiminnassa? Tervetuloa vapaaehtoiseksi Elokoloon!

Kohtaamispaikoissamme voit kokeilla vapaaehtoistoimintaa osallistumalla johonkin yksittäiseen tapahtumaan tai toteuttamalla säännöllisesti kokoontuvaa harrastustoimintaa esimerkiksi kuvataiteeseen, kirjallisuuteen tai musiikkiin liittyen.

Et tarvitse mitään erityisosaamista, vaan auttamisenhalu riittää. Olemme avoimia juuri sinun näkemyksillesi ja osaamisellesi, joten juttele rohkeasti oman paikkakuntasi Elokolon toiminnanohjaajalle kiinnostuksestasi!

Elokoloista

  • Elokoloissa kohtaavat kävijät, työntekijät, yhdistysaktiivit, vapaaehtoiset ja opiskelijat.
  • Elokoloissa edistetään ihmisten osallisuutta, ehkäistään syrjäytymistä sekä vähennetään yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta.
  • Elokoloissa kävijöillä on mahdollisuus kuulua yhteisöön sekä saada tukea ja valmiuksia etsiä omaa paikkaa myös muualta yhteiskunnasta.
  • Elokolo-toiminta on monimuotoista. Se pitää sisällään ryhmätoimintaa, retkiä, keskustelua ja ajanviettoa vertaisten kanssa sekä vuodenkierron mukaisten juhlien ja yhteisön jäsenten juhlimista. Lisäksi Elokoloissa tarjotaan mahdollisuus käyttää tietokonetta, lukea päivän lehdet, pelata lautapelejä ja nauttia edullista kahvia ja ruokaa.
  • Elokolot tekevät yhteistyötä niin järjestöjen kuin kuntien ja hyvinvointialueidenkin kanssa, jotta palvelut kohtaavat ihmisten tarpeiden kanssa ja ihmiset saavat paremmin apua.

Elokolojen toiminnanohjaajat

Helsinki Kallio ja Helsinki Kontula: Mika Mikkonen, puh. 040 593 5305
Lahti: Jouni Korpela, puh. 040 748 2989
Tampere ja Pirkkala: Milla Kauhanen, puh. 050 407 1044
Turku: Maaria Lilja, puh. 040 455 2874

Lisätietoa Elokolo-toiminnasta

Marika Vartiainen.

Vartiainen Marika

Aikuiset-osaston päällikkö 050 465 9894
Katso henkilön esittely