Elokolo-kohtaamispaikat

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ylläpitämiä Elokolo-kohtaamispaikkoja on Helsingissä, Lahdessa, Pirkkalassa, Tampereella ja Turussa. Olet tervetullut mukaan toimintaan.

Ihmisiä lukemassa Elokolossa

EHYTin Elokoloja ja yhteistyökumppanien ylläpitämiä kohtaamispaikkoja löytyy ympäri Suomea. Elokolot ovat päihteettömiä kohtaamispaikkoja, joihin kuka tahansa on tervetullut.

Kohtaamispaikoissa jokainen kävijä on arvokas. Ne tarjoavat sillan toisten ihmisten luo ja antavat tukea sekä valmiuksia etsiä omaa paikkaa myös muualta yhteiskunnasta. Yksinäisyys, osattomuus ja ulkopuolisuus johtuvat usein yhteiskunnallisista ongelmista ja epäkohdista: myös näihin pyrimme toiminnallamme vaikuttamaan.

Elokoloissa kohtaavat kävijät, vapaaehtoiset, yhdistysaktiivit ja henkilökunta. Eri paikkakunnilla kävijäkunta voi olla erilainen. Tämä riippuu esimerkiksi kohtaamispaikan sijainnista, tarpeesta ja siitä, millainen vakikävijöiden porukasta tulee.

Elokolot avasivat ovensa rajoitetusti kesäkuun alussa

Elokolot avaavat ovensa kesäkuun alussa. Toiminta ei kuitenkaan jatku täysin samanlaisena kuin ennen poikkeusoloja, vaan toiminta painottuu ulkotiloihin ja etätoimintaan. Myös Mielikahvila avaa ovensa kesäkuussa.

Elokoloissa asetetaan etusijalle ihmisten terveys ja turvallisuus. Tämän vuoksi aukioloja on supistettu, turvavälejä noudatetaan ja työntekijät sekä vapaaehtoiset käyttävät suojavälineitä koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

”Elokolojen avaaminen ehkäisee niitä sosiaalisia ongelmia, joita eristäytyminen aiheuttaa. Toivomme silti, että ikäihmiset ja riskiryhmiin kuuluvat harkitsevat, osallistuvatko kasvokkaiseen toimintaan”, sanoo EHYTin osastopäällikkö Tuomas Tenkanen.

Elokoloja on Helsingissä, Lahdessa, Pirkkalassa, Tampereella ja Turussa. Muu kuin Elokolo-kohtaamispaikkojen oma ryhmätoiminta on katkolla 15. syyskuuta saakka.

Avaamisen taustalla ovat hallituksen muuttuneet suositukset koskien kolmannen sektorin tiloja. Kohtaamispaikkojen aukioloa voidaan joutua muuttamaan, jos koronaepidemian kehityksessä tapahtuu muutoksia.

Tampereella sijaitseva Mielikahvila on kesäkuusta alkaen avoinna tiistai- ja torstai-iltaisin kello 16-20:ee. Etäkahvila jatkaa myös toistaiseksi Zoomissa keskiviikkoisin kello 18-19. Mukaan pääsee tästä: https://us02web.zoom.us/j/88671010713

Lisätietoa Elokolojen ajankohtaisista asioista sekä aukioloajoista löydät Elokolojen Facebook-sivuilta

Helsingin Elokolo
Kontulan Elokolo
Lahden Elokolo
Pirkkalan Elokolo
Tampereen Elokolo
Turun Elokolo

Elokolojen työntekijät

Helsinki: Mika Mikkonen p. 040 593 5305
Lahti: Jukka Suomilammi p. 0400 252 511
Tampere: Riitta Sattilainen p. 050 407 1044
Turku: Liisa Äyräs p. 040 455 2874

Lisätietoa Elokolo-toiminnasta

Timo Glad.

Glad Timo

Suunnittelija 040 527 1116
Katso henkilön esittely