Nettimummola

Nettimummola on lämminhenkinen kohtaamispaikka nuorille ja vapaaehtoisille ikäihmisille. Nettimummolan vapaaehtoisia ikäihmisiä kutsutaan Murusiksi. Se on vapaaehtoistoiminnan muoto, joka tuo sukupolvet yhteen verkossa. Muruset ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden taustat on tarkistettu.

Nuori tyttö katselee puhelintaan.
Kuva: Avani Yadav / EHYT ry.

Lapset ja nuoret voivat tulla nettimummolaan vaihtamaan kuulumisia arkisista asioista vapaaehtoisten ikäihmisten kanssa. Keskustelut käydään joko kahdenkeskisessä chatissa, ryhmächatissa tai virtuaalihotelli Habbon Nettimummola-huoneessa.

Keskustelut käydään anonyymeina.

Lasten ja nuorten oma nettimummola

Nettimummot ja nettivaarit kuuntelevat lasten kuulumisia vailla kiirettä. Kahdenkeskisessä chatissa tai ryhmächatissa lapsi voi jutella esimerkiksi koulunkäynnistä, kaverisuhteista tai harrastuksista.

Nettimummolaan tulevalla nuorella ei tarvitse olla ongelmaa tullakseen kohdatuksi ja kuulluksi, mutta huolet ja murheet ovat myös sallittuja ja yleisiä keskusteluaiheita.

Chatissa elämäntilanteen sanoittaminen voi selkeyttää ajatuksia ja nettimummon tai nettivaarin kannustamana lapsi voi rohkaistua puhumaan aiheesta myös oman lähipiirinsä kanssa. Nettimummolan löydät osoitteesta www.nettimummola.fi.

Tämä tuntuu ikävältä juuri tällä hetkellä, mutta jos saat keskusteltua äitisi kanssa, niin paha mieli muuttuu.

Vapaaehtoinen Murunen lapselle Muruset-chatissa

Oli todella mukavaa keskustella. Tällä hetkellä mulla ei oo muita jolle voisin jutella, niin iso KIITOS, että tää Muruset-chat on olemassa 🙂

Muruset-chatin kävijä
Nettimummo pöydän ääressä selaaa Habbo-hotellia kannettavalla tietokoneella.

Olen aina haaveillut että voin olla tekemisissä vanhempien ihmisten kanssa kun omat isovanhemmat ei ole elossa. Habbossa sekin kolo osakseen täyttyi 🙂

Habbon Nettimummolan kävijä

Vapaaehtoistoimintaa verkossa – miten pääsen mukaan Nettimummolan vapaaehtoiseksi?

Oletko 60 vuotta täyttänyt ja kiinnostunut tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa? Tule mukaan vapaaehtoiseksi nettimummoksi tai -vaariksi! Haemme ja koulutamme uusia vapaaehtoisia jatkuvasti ympäri Suomen! Vapaaehtoisena päivystät kahdenkeskisessä chatissa ja/tai ryhmäkeskusteluissa noin tunnin viikossa kotoa käsin omalta koneeltasi. Lisäksi voit osallistua lähikoulutuspäiviin sekä etäkoulutuksiin. Tarjoamme sinulle kivan vapaaehtoisten porukan sekä koulutusta ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen.

Kiinnostuitko? Täytä sähköinen hakemus ja olemme sinuun yhteydessä!

Muruset kertovat:

Verkkoisovanhemmille vapaaehtoisuudesta on tullut tärkeä osa arkea – jotain missä saa kokea vahvoja merkityksellisyyden tunteita.

Lue blogi
Kaksi vapaaehtoista murusta rappusilla heiluttamassa kättä.

Tilaa maksuton juliste materiaalikaupasta!

Lisätietoa

Johannes Keskinen

Keskinen Johannes

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 050 593 3899
Katso henkilön esittely