Työpaikoille

Jos olet huolissasi työkaverisi jaksamisesta tai ärtyisyydestä, ota asia puheeksi. Meiltä saat tukea työyhteisön päihdehaittojen ja -ongelmien tunnistamiseen, kohtaamiseen ja ratkaisemiseen.

Naisia lounaspalaverissa.
Kuva: Jukka Rapo / EHYT ry

EHYTin Huugo-toiminta tähtää työpaikan päihdeongelmien ehkäisemiseen. Tavoitteenamme on päihdehaitaton työelämä.

Tuemme työyhteisöjä ehkäisemään, tunnistamaan, kohtaamaan ja ratkaisemaan työpaikan päihdehaittoja ja -ongelmia.

Päihdeohjelma on työpaikan tärkein päihdetyön väline. Asiakirja, johon työsuojelu ja välittäminen kaikissa työyhteisön päihdekysymyksissä pohjautuu. Autamme päihdeohjelman kirjoittamisessa ja tarvittaessa arvioimme jo olemassa olevan päihdeohjelman laatua.

Huugo-toiminnassa järjestämme työpaikan avaintoimijoille koulutusta esimerkiksi päihdeasioiden puheeksiottamisesta, päihdeohjelman laatimisesta ja ennaltaehkäisen päihdetyön merkityksestä työelämälle.

Lue lisää:

Katso Huugo-toiminnan omilta verkkosivuilta tarkemmin, minkälaista tukea tarjoamme päihde- ja peliongelmien ehkäisemiseen työyhteisöissä!

Miten työpaikoilla kannattaisi varautua päihdeongelmiin? Mitkä ovat työnantajan velvollisuudet lain mukaan? Miten työpaikalle rakennetaan puuttumista ja välittämistä edistävää kulttuuria? Lue vinkkimme siitä, mitä työpaikoilla voidaan tehdä päihdeongelmien ehkäisemiseksi!

Lisätietoja ja tiedustelut

Timo Nerkko.

Nerkko Timo

Asiantuntija 050 570 7825
Katso henkilön esittely