Ehkäisevä päihdetyö koskettaa meitä kaikkia

Päihde- tai rahapeliongelma varjostaa monien elämää tavalla tai toisella, vaikka itsellä ei näitä ongelmia olisikaan. Alkoholiin, nikotiinituotteisiin ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella ehkäisemme pelaamisesta syntyviä haittoja. Ennaltaehkäisy on tehokkain tapa torjua ongelmia niin yhteiskunnan kuin yksilöiden tasolla. Siksi ehkäisevää päihdetyötä tarvitaan kaikkialla: oppilaitoksissa, työpaikoilla ja perheissä.

Kansalaisjärjestömme jäseninä on yli 120 yhdistystä eri puolilta Suomea. Yhdessä teemme tärkeää työtä kaikenikäisten ja -taustaisten ihmisten parissa koululaisista ikäihmisiin.

Ehkäisevän ja ihmisarvoa kunnioittavan päihdetyön ideana on vahvistaa kaikkea sitä, mikä suojaa ihmistä päihdehaitoilta ja toisaalta ehkäistä ja vähentää niihin liittyviä riskejä ihmisten elämässä.

Päihdetyö on alati kehittyvää ja muuttuvaa. Siksi tarvitaan myös uudenlaisia keinoja ja lähestymistapoja.
EHYTin rooli on tarjota uusinta tutkittua ja luotettavaa tietoa niin päihdetyön kuin päätöksenteon tueksi.
Vain tällä tavalla varmistamme inhimillisen ja tehokkaan tavan torjua haittoja,
 jotka koskettavat koko yhteiskuntaa.

Tilaa EHYTin uutiskirjeitä!

EHYT julkaisee uutiskirjeitä eri aiheilla ja eri kohderyhmille. Olit sitten järjestön tai kunnan työntekijä, koulujen tai oppilaitosten henkilökuntaa tai sote- tai nuorisoalan ammattilainen, tilaamalla pysyt ajantasalla ehkäisevän päihdetyön ajankohtaisista aiheista!

Tutustu & tilaa
Nainen käyttää kannettavaa tietokonetta.