Nuorten kanava BuenoTalk

BuenoTalk kohtaa nuoria siellä, missä he ovat: netissä. BuenoTalkin kanavat Instagramissa ja YouTubessa sekä BuenoTalk.fi-sivusto tarjoavat sisältöä nuoria kiinnostavista aiheista kuten päihteistä ja hyvinvoinnista.

Nuoret katsomassa kamerasta jotain heitä naurattavaa.
Kuva: Minna Lehtinen / EHYT ry

Nuorille tuotetaan viikoittain sisältöä nettiin päihteistä ja hyvinvoinnista nuoria puhuttelevalla tavalla. Tarkoituksena on tarjota nuorille tietoa hyvinvoinnista ja itsestä huolta pitämisestä ja ehkäistä näin päihde- ja pelihaittoja. Nuoria kohdataan BuenoTalkin Instagram ja Youtube -kanavilla sekä BuenoTalk.fi-sivustolla. Sivusto kokoaa yhteen BuenoTalkin somekanavat, blogin sekä erilaiset kisat ja visat.

Nuoret ovat toiminnan keskiössä ja käsiteltävät teemat tulevatkin pääosin nuorilta itseltään. BuenotTalkissa puhutaan esimerkiksi päihteistä, pelaamisesta, ihmissuhteista, mielenterveydestä, hyvinvoinnista ja milloin mistäkin nuoria askarruttavasta aiheesta. Sisältöä pyritään tekemään yhdessä nuorten kanssa ja nuorilla on mahdollisuus kommentoida, keskustella ja antaa palautetta.

BuenoTalk on suunnattu pääasiassa yläkouluikäisille. Tätä nuoremmille tarjoamme nettimummolatoimintaa, josta voit lukea lisää täältä. Seuraa BuenoTalkin kanavia ja vinkkaa niistä myös nuorelle!

BuenoTalk.fi

Buenotalk.fi-sivusto kokoaa kaiken EHYT ry:n nuorille verkossa tehtävän toiminnan. Sivustolta löytyy nuorille suunnattuja minivisoja, Frankly-oppimispeli, kyselyjä, blogikirjoituksia sekä suosittu Kysy–Fråga-palsta. Lisäksi sivusto kokoaa BuenoTalkin sosiaalisen median kanavat yhteen, helposti löydettävään paikkaan.

Vaikka sivusto on suunnattu nuorille, sieltä löytyy sisältöä myös ammattilaisille. Visoja ja Frankly-peliämme voi käyttää vaikkapa koulutunnin osana tai nuorisotyön teemapäivissä. Sivuihin voi myös tutustua yhdessä nuorten kanssa. Esimerkiksi Kysy–Fråga palstalta löytyy vastauksia nuorten elämää koskettaviin kysymyksiin ja niitä voi käyttää virittämään keskustelua nuorten kanssa.

Nuoret katsomassa puhelinta ja viettämässä aikaa
Kuva: Minna Lehtinen / EHYT ry

BuenoTalk Instagramissa

Instagram on nuorten suosima kuvapalvelu, jota käyttää suuri osa suomalaisista nuorista. BuenoTalkin tiimi tuottaa nuorille Instagramiin sisältöä useita kertoja viikossa pilke silmäkulmassa, mutta vahvasti faktatietoon nojautuen. Välillä toteutamme teemaviikkoja eri aiheista kuvien ja tarinoiden avulla.

BuenoTalk-Instagram on myös paikka, jossa nuoret voivat ottaa meihin henkilökohtaisesti yhteyttä. Instagramin yksityisviestit ja kommentit ovat tärkeä osa vuorovaikutustamme nuorten kanssa.

BuenoTalk Youtubessa

YouTube on verkon suosituin videopalvelu. BuenoTalkin Youtube-tilillä julkaistaan joka viikko uusi video.

Videoiden teemat vaihtelevat hyvinvoinnista päihteisiin ja pelaamisesta mielenterveyteen. Videoilla mm. vastaamme nuorten kysymyksiin BuenoTalk-sivuston Kysy–Fråga palstalta. BuenoDocs-dokumenttimme taas luotaavat syvemmältä ehkäisevän päihdetyön teemoja nuoria kiinnostavista näkökulmista.

Lisätietoa

Minna Lehtinen.

Lehtinen Minna

Mediasuunnittelija, tiimivastaava 050 407 7131
Katso henkilön esittely
Mikael Westman

Westman Mikael

Mediasuunnittelija 050 562 4842
Katso henkilön esittely
Sebastian Östman

Östman Sebastian

Mediasuunnittelija 050 526 7320
Katso henkilön esittely