Päihdeneuvonta

Huolestuttaako oma tai läheisesi päihteidenkäyttö? Soita maksuttomaan numeroon 0800 90045, saat apua päihdetyön ammattilaisilta ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Soittaminen on anonyymia. Annamme neuvoja myös työpaikkojen päihdehaittojen ratkaisemiseksi.

Nainen soittaa kännykällä.

Soittaessasi Päihdeneuvontaan voit luottaa, että sinut kohdataan arvostaen, ammatillisesti ja empaattisesti. Sinun ei tarvitse kertoa nimeäsi. Päihdeneuvontaan soittaminen on sinulle ilmaista.

Päihdeneuvontaan voit soittaa, jos

  • alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käyttö on sinulle ongelma
  • haluat keskustella omasta päihteidenkäytöstäsi ammattilaisen kanssa
  • tarvitset apua oikean hoitotahon tai vertaistuen löytämiseen
  • kaipaat keskustelutukea tilanteessa, jossa haluat välttää retkahduksen
  • sinua huolestuttaa läheisen päihteidenkäyttö.

Meille voi soittaa myös, jos kohtaat työssäsi päihteitä käyttäviä ja tarvitset työsi tueksi päihdetyöhön liittyvää asiantuntemusta. Tai jos päihteiden käyttö aiheuttaa työpaikallasi haittoja ja tarvitsevat neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi.

Annamme neuvontaa ja keskustelutukea päihteisiin liittyvissä kysymyksissä ja huolissa. Emme anna hoitoa, lääketieteellisiä ohjeita, emmekä haittoja lisäävää neuvontaa.

Keskustelemme suomeksi, mutta voit tiedustella, onnistuisiko neuvonta myös ruotsin tai englannin kielellä. Jos haluat puhua päihteidenkäytöstä somalin tai arabian kielellä, ota yhteyttä Puhelinhelppiin.

Aika ajoin meillä saattaa olla linjoilla ruuhkaa. Toivomme, että yrität soittaa myöhemmin uudelleen, jos emme heti pysty vastaamaan. Aamuisin ja aamupäivisin puhelimessa on yleensä rauhallisinta.

Jos olet akuutissa hädässä, soita hätänumeroon 112.

Lue myös

Alkoholinkäytön vähentäminen – miten pääsen alkuun?
Pelaanko liikaa rahapelejä?
Oletko huolissasi puolisosi, vanhempasi tai läheisesi päihteiden käytöstä?

Haluatko antaa palautetta?

  • Voit antaa palautetta saamastasi palvelusta nimettömänä. Palautteesi on meille tärkeää! Käytämme nimettömiä palautteita koulutustarkoituksissa ja viestinnässä. Varmistamme, että palautteen antajaa ei voi tunnistaa.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy - me vastaamme

Päihdeneuvonnan työntekijöiltä voi pyytää apua myös sähköpostilla. Vastaamme 1-3 päivän sisällä, poikkeuksena loma-ajat. Kesällä 2021 vastaamme heinä-elokuussa tulleisiin viesteihin vasta elokuun puolivälin jälkeen. Jos sinulla on kiireellistä asiaa, ota yhteyttä puhelimitse, jossa vastataan kesälläkin 24/7.
  • Jätä sähköpostiosoitteesi, jotta voimme vastata viestiisi. Huomaathan, että työntekijät näkevät sähköpostiosoitteesi. Kysymykset eivät jää talteen järjestelmäämme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.