Päihdeneuvonta

Huolestuttaako oma tai läheisesi päihteiden käyttö? Soita maksuttomaan numeroon 0800 900 45, saat apua päihdetyön ammattilaisilta ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Puhelut ovat luottamuksellisia ja voit soittaa nimettömänä.

Nainen soittaa kännykällä.

Maksutonta tukea päihteiden käytön aiheuttamaan huoleen

Päihdeneuvontaan voit soittaa, jos

  • oma tai läheisesi alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käyttö aiheuttaa sinulle huolta
  • haluat keskustella tilanteestasi ja vaihtoehdoistasi luottamuksella ammattilaisen kanssa
  • tarvitset apua oikean hoitotahon tai vertaistuen löytämiseen
  • kaipaat keskustelutukea tilanteessa, jossa haluat välttää retkahduksen

Annamme neuvontaa ja keskustelutukea päihteisiin liittyvissä kysymyksissä ja huolissa. Oli kyse sitten ensimmäisistä hälytysmerkeistä tai vuosikausia kestäneestä riippuvuudesta ja sen aiheuttamista ongelmista, olemme sinua varten. Sinun ei tarvitse kertoa nimeäsi. Päihdeneuvontaan soittaminen on sinulle ilmaista. Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille.

Soittaessasi Päihdeneuvontaan voit luottaa, että sinut kohdataan arvostaen, ammatillisesti ja empaattisesti. Päivystäjämme ovat vaitiolovelvollisia.

Meille voi soittaa myös, jos kohtaat työssäsi päihteitä käyttäviä ja tarvitset työsi tueksi päihdetyöhön liittyvää asiantuntemusta.

Keskustelemme suomeksi, mutta voit tiedustella, onnistuisiko neuvonta myös ruotsin tai englannin kielellä.

Aika ajoin meillä saattaa olla linjoilla ruuhkaa. Toivomme, että yrität soittaa myöhemmin uudelleen, jos emme heti pysty vastaamaan. Aamuisin ja aamupäivisin puhelimessa on yleensä rauhallisinta.

Emme anna hoitoa emmekä lääketieteellisiä ohjeita.

Jos olet akuutissa hädässä, soita hätänumeroon 112.

Päihdeneuvonta on PuhEetin jäsen ja sitoutunut puhelin- ja verkkoauttamisen eettisiin periaatteisiin. Keskusteluista kerätään aihepiiripohjaista tilastotietoa raportoinnin, tiedottamisen ja kehittämisen tarpeisiin. Yksittäistä yhteydenottajaa tai keskustelua ei voida tunnistaa kerätystä tiedosta.

Ei tehdä tästä ongelmaa. EHYT Päihdeneuvonta.

Lue myös

Alkoholinkäytön vähentäminen – miten pääsen alkuun?
Pelaanko liikaa rahapelejä?
Oletko huolissasi puolisosi, vanhempasi tai läheisesi päihteiden käytöstä?

Päihdeneuvonnan nettikysymyspalvelu

Päihdeneuvonnan nettikysymyspalvelu on kesätauolla. Voit edelleen noutaa vastauksen aiemmin jättämääsi kysymykseen. Päihdeneuvonnan maksuton numero 0800 900 45 on apunasi ympäri vuorokauden.

Maksimimerkkimäärä 5000 merkkiä

Haluatko antaa palautetta?

  • Voit antaa palautetta saamastasi palvelusta nimettömänä. Palautteesi on meille tärkeää! Käytämme nimettömiä palautteita koulutustarkoituksissa ja viestinnässä. Varmistamme, että palautteen antajaa ei voi tunnistaa.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.