Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena toimiminen tuo sisältöä elämään sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, saada uusia ystäviä tai kohdata ihmisiä, joihin et muuten törmäisi. EHYTin vapaaehtoisena voit vaikkapa avustaa tapahtumissa tai Elokolo-kohtaamispaikoissa.

Vapaaehtoisia vastaanottamassa kävijöitä päihdepäivillä.
Kuva: Marja Väänänen / EHYT ry

Vapaaehtoisena pääset osallistumaan toimintaan, jolla on suuri merkitys. Vapaaehtoisuus rikastuttaa elämää monella tavalla! Voit oppia uusia taitoja, saada onnistumisen kokemuksia ja hyvän mielen. EHYTin vapaaehtoistoimintaan osallistuminen ei edellytä erityisosaamista. Vapaaehtoinen perehdytetään tehtäviin ja tukea on aina saatavilla.

Vapaaehtoiseksi tapahtumiin

Ehkäisevään päihdetyön tapahtumissa tarvitaan vapaaehtoisia ympäri Suomen. Tällaisia ovat esimerkiksi Asunnottomien yö, festarit, terveyden edistämisen tapahtumat, Ottomitta ravintolassa -kampanjointi, Selvänä rattiin -tapahtumat sekä Päihdepäivät. Tapahtumissa pyritään kohtaamaan ihmisiä ja keskustelemaan heidän kanssaan ajankohtaisista EHYTin teemoista sekä jakamaan esimerkiksi esitteitä.

EHYTin työntekijät perehdyttävät vapaaehtoiset. EHYTin eri alueilla voi olla tarjolla muitakin tehtäviä, joista saat tietoa yhteyshenkilönäsi toimivalta aluekoordinaattorilta. Hänelle voit myös ehdottaa uusia toimintatapoja ja kertoa, mitä juuri sinä voisit tehdä EHYTin vapaaehtoisena. Ota yhteyttä aluekoordinaattoriin.

Vapaaehtoiseksi Elokoloon

Elokolo-kohtaamispaikkojen vapaaehtoiset keskustelevat ja kannustavat muita kävijöitä. Lisäksi Elokoloissa on tarjolla monenlaista muuta tekemistä, josta saat lisätietoa aluetyöntekijältä. Myös muissa kohtaamispaikkaverkoston paikoissa on tarjolla vapaaehtoistoimintaa, ota rohkeasti niihin yhteyttä ja kysy, miten pääset mukaan!

Tule netti-isovanhemmaksi

Muruset-vapaaehtoisena voit toimia netti-isovanhempana lapsille ja nuorille. Murusena päivystät noin tunnin viikossa verkossa. Murusena toimiville on tarjolla kiva porukka, koulutusta ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen. Uusia Murusia koulutetaan jatkuvasti, joten lue lisää Nettimummola Muruset -sivulta, josta pääset myös täyttämään hakulomakkeen.

Muuta toimintaa

EHYTin vapaaehtoisena voit toimia myös viestimällä, vaikuttamalla ja keskustelemalla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Ideoita ajankohtaisista aiheista saat seuraamalla EHYTin somekanavia sekä tilaamalla uutiskirjeitämme sähköpostiisi.

Kaikille avoimet huolen puheeksiottamisen Ensihuoli-koulutukset soveltuvat myös vapaaehtoisille. Koulutuksesta saat valmiuksia kannustaa ja tukea läheisiäsi. Ajankohtaiset koulutukset löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Vapaaehtoisille on tarvetta myös jäsenyhdistyksissämme. EHYT ry:n jäsenyhdistyksillä on monipuolista toimintaa ympäri maata. Lisätietoja saat olemalla yhteydessä oman alueesi yhdistyksiin.