Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena toimiminen tuo sisältöä elämään sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja kohdata ihmisiä, joihin et muuten törmäisi. EHYTin vapaaehtoistoimintaan osallistuminen ei edellytä erityisosaamista. Vapaaehtoinen perehdytetään tehtäviin ja tukea on aina saatavilla. Vapaaehtoisena pääset osallistumaan toimintaan, jolla on suuri merkitys.

Värikäs neuletyö ja lankaa neulekorissa.

Lahjoita lämpöä neulomalla

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja A-klinikkasäätiö ovat usean vuoden ajan järjestäneet Lahjoita lämpöä -keräyksen koko Suomeen. Keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen. Kampanja toteutetaan 1.9.–30.11.2023 välisellä ajalla.

Lue lisää ja osallistu! >>

Ihmiset keskustelevat Elokolossa.

Vapaaehtoiseksi Elokoloon

Elokolo-kohtaamispaikkoja on Helsingissä Kalliossa ja Kontulassa, Lahdessa, Pirkkalassa, Tampereella ja Turussa. Elokolojen vapaaehtoiset keskustelevat muiden kävijöiden kanssa ja kannustavat heitä. Lisäksi Elokoloissa on tarjolla monenlaista muuta tekemistä.

Lue lisää ja tule mukaan >>

Kolme nuorta ottamassa selfietä.

Tule Nuuska-agentiksi

Nuuska-agentit ovat vapaaehtoisia yläkouluikäisiä nuoria, jotka seuraavat nuuskailmiötä omissa toimintaympäristöissään ja pitävät nuuskainfoja nuoremmilleen. Nuuska-agentit toimivat aikuisen kouluttamina ja ohjaamina koulussa tai vapaa-ajan harrastustoiminnassa. Nuuska-agentit saavat todistuksena toiminnastaan sähköisen osaamismerkin, jota voi hyödyntää opiskelu- tai kesätyöpaikkaa hakiessa.

Lue lisää >>

 

Nainen istuu tietokoneen äärellä

Tule nettimummoksi tai vaariksi

Olet etsimämme nettimummo tai -vaari, jos olet kiinnostunut juttelemaan lasten ja nuorten kanssa niitä näitä tai huolen viertä.  Nettimummolan vapaaehtoisena päivystät chat-palveluissa tunnin viikossa kotoasi käsin.

Etsimme vapaaehtoiseksi 60-vuotta täyttäneitä ikäihmisiä, joilla on nuhteeton tausta.

Lue lisää >>

Vapaaehtoisia vapaaehtoistyössä Päihdepäivillä.

Vapaaehtoiseksi Päihdepäiville

Vapaaehtoiset ovat useana vuonna olleet mukana tekemässä Suomen suurinta päihdealan koulutustapahtumaa, Päihdepäiviä. Vapaaehtoisten tehtävänä Päihdepäivillä on opastaa ja rekisteröidä kävijöitä sisäänkäynnillä ja seminaarisalien ovilla.

Lue lisää >>

Ihmisiä kokoontuneena pöydän ääreen muistiinpanovälineiden kanssa.

Toimintaa jäsenyhdistyksissä

Vapaaehtoisille on tarvetta myös jäsenyhdistyksissämme. EHYT ry:n jäsenyhdistyksillä on monipuolista toimintaa ympäri maata. Lisätietoja saat olemalla yhteydessä oman alueesi yhdistyksiin.

Tutustu jäsenyhdistyksiin >>

Ensihuoli-koulutukset

Kaikille avoimet Ensihuoli-koulutukset soveltuvat myös vapaaehtoisille. Koulutuksesta saat valmiuksia kannustaa ja tukea läheisiäsi. Jos kaipaat valmiuksia päihteidenkäytöstä tai pelaamisesta syntyneen huolen puheeksi ottamiseen, osallistu Ensihuoli-koulutukseen!

Lue lisää >>

Nainen istuu tietokone sylissään.

Tilaa uutiskirjeitämme

Ehkäisevää päihdetyötä voit osaltasi edistää myös viestimällä, vaikuttamalla ja keskustelemalla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Ideoita ajankohtaisista aiheista saat seuraamalla EHYTin somekanavia sekä tilaamalla uutiskirjeitämme sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirjeitämme >>