Kouluille ja oppilaitoksille

Tarjoamme kouluille ja oppilaitoksille päihdekasvatusta ja pelikasvatusta: oppitunteja, vanhempainiltoja ja henkilöstöinfoja sekä koulutusta opiskelijatuutoreille. Toiminta on suunnattu ala- ja yläkouluille, toiselle asteelle sekä korkeakouluille.

Poika polkupyörän selässä. Isä katselee.
Kuva: Jukka Rapo / EHYT ry

Nykyaikainen päihde- ja pelikasvatus pyrkii aitoon vuorovaikutukseen lasten ja nuorten kanssa. Tarjoamme kouluilla alakouluista korkeakouluihin erilaisia päihdekasvatuksen ja pelikasvatuksen sisältöjä. Valikoimistamme löytyy niin oppitunteja, vanhempainiltoja kuin henkilöstöinfoja. Tavoitteena on tukea koulujen ja oppilaitosten ehkäisevää päihdetyötä sekä pelikasvastusta.

Nyky-yhteiskunta asettaa monia haasteita lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiselle. Valintojen viidakossa lapset-ja nuoret tarvitsevat tukea sekä ohjausta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Vuorovaikutteiset toimintamenetelmämme virittävät hyvään keskusteluun päihteistä ja digitaalisesta pelaamisesta. Liikkeelle lähdetään lapsen ja nuoren kehitysvaiheiden ymmärtämisestä. Tarjoamme käytännönläheisiä ratkaisuja, jotka vastaavat kouluille ja oppilaitoksille annettuja opetussuunnitelmia. Meillä on pitkä kokemus toimivien päihde- ja pelikasvatusmenetelmien kehittämisestä sekä lasten ja nuorten kohtaamisesta.

Kaikki oppilaitoksille suunnatut koulutukset toteutetaan suomeksi, ruotsiksi ja lähes kaikki myös englanniksi. Lue lisää alta (videoupotuksen jälkeen) ja tilaa omaan kouluusi!

Tutustu oppilaitoksille tarjoamiimme koulutuksiin!

Päihde- ja pelikasvatus alakouluissa

Päihteistä ja pelaamisesta kannattaa keskustella jo alakouluikäisten kanssa. EHYT tarjoaa alakouluille päihdekasvatus- ja pelikasvatusoppitunteja sekä päihde- ja peliaiheisia vanhempainiltoja ja henkilöstöinfoja.

Päihde- ja pelikasvatus yläkouluissa

Yläkouluikäiset nuoret tarvitsevat tietoa päihteistä ja pelaamisesta hyvinvointinsa tueksi. EHYT tarjoaa yläkouluille päihdekasvatus- ja pelikasvatusoppitunteja sekä päihde- ja peliaiheisia vanhempainiltoja ja henkilöstöinfoja. Lisäksi tuemme eri tavoin koulujen nikotiinittomuustyötä.

Päihdekasvatus toisen asteen oppilaitoksissa

Päihteistä on hyvä keskustella aikuistuvien nuorten kanssa lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Tarjoamme kouluille ja oppilaitoksille päihteitä käsitteleviä oppitunteja sekä tietoa ja tukea päihteettömyyden edistämiseen ja päihteiltä suojaavien tekijöiden vaihvistamiseen.

Kumppanuussopimus kunnan kanssa

Kumppanuussopimus solmitaan EHYTin ja esimerkiksi kunnan välillä oppilaitoksissa tehtävän ehkäisevän päihdetyön kustannuksista, tavallisesti vuodeksi kerrallaan. Kumppanuussopimuksen kautta toinen sopimusosapuoli voi kustantaa kouluille EHYTin tarjoamia päihde- ja pelikasvatusoppitunteja, vanhempainiltoja ja henkilöstöinfoja.

Tiedustelut ja yhteydenotot

Päivi Christensen

Puranen Päivi

Oppilaitostyön päällikkö 050 413 7017
Katso henkilön esittely

Tilaa BuenoUutiset!

BuenoUutiset kertoo ajankohtaiset terveiset ehkäisevän päihdetyön kentältä opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. BuenoUutiset ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa, koulujen lukuvuoden aikana.

Tilaa
Nainen kuuntelee musiikkia kuulokkeista puistossa.