Supervoimat-kampanja

Vanhemmilla ja kasvattajilla on iso rooli lasten sosiaalisten ja tunnetaitojen vahvistamisessa. Näiden taitojen vahvistamiseen keskittyy EHYTin Supervoimat-kampanja.

Piirroskuvassa lapsia supersankariviitoissa.

Supervoimat -kampanja on suunnattu sekä lapsille ja nuorille, että heidän vanhemmilleen. Viesteillä pyritään opettamaan lapsille erilaisia sosiaalisia ja tunnetaitoja sekä kannustamaan vanhempia näiden taitojen vahvistamiseen. Tunnetaidot ovat itsetuntemuksen ja hyvän mielenterveyden perusta. Niiden vahvistaminen ennaltaehkäisee sekä mielenterveysongelmia että päihdekokeiluja.

Supervoimat-kampanja on jatkoa EHYTin aiemmalle vuoden mittaiselle Kuuntele ensin -kampanjalle. Molemmat kampanjat pohjautuvat YK:n huumausaine- ja rikosasioiden toimiston (UNODC) tuottamiin Listen First -materiaaleihin. Supervoimat -kampanjan materiaaleina toimii kymmenen julisteiden ja somepostausten muodossa esiteltävää supervoimaa, sekä ryhmänohjaajien toimintavihko, jossa on käytännön tehtäviä supervoimien vahvistamiseksi. Kampanja tulee näkymään EHYTin sosiaalisen median kanavilla sekä verkkosivuilla 1.–29.2.2024.

Lisätietoja

Elisa Aarnio.

Aarnio Elisa

Asiantuntija, Itä-Suomi 050 5710 480
Katso henkilön esittely