Näkymättömät lapset

Näkymättömät lapset -kampanja tuo keskusteluun kaavailtujen alkoholilakimuutosten vaikutukset lapsiin. Kampanja tuo esiin haittoja, jotka aiheutuvat erityisesti lapsille vanhempien alkoholinkäytöstä. Kampanjan yhteydessä järjestöt keräävät allekirjoituksia vetoomukseen, jonka tavoitteena on huomioida lastenoikeudet alkoholipolitiikassa.

Näkymättömät lapset kantavat merkittävän osan haitoista, joita alkoholinkäyttö maassamme aiheuttaa. He ovat lapsia, joiden perheessä alkoholia käytetään liikaa. Kodissa he vetäytyvät näkymättömiin vanhemman juomisen tieltä. Yhteiskunnassa näkymättömistä lapsista ei puhuta eikä heidän äänensä tule kuuluviin, vaikka heitä on yli 89 000.

Alkoholin saatavuuden helpottaminen uhkaa entisestään lisätä perheiden ongelmia. Kotiinkuljetus ja väkevämpi alkoholi arkisissa ympäristöissä, kuten kaupoissa ja kioskeissa, vaarantavat lasten ja nuorten hyvinvoinnin.

Suomalaisen alkoholipolitiikan keskiössä on oltava lasten suojeleminen alkoholihaitoilta. Näkymättömistä lapsista pitää tehdä näkyvä osa alkoholipoliittista keskustelua.

Auta sinäkin tekemään näkymättömät lapset näkyviksi:

  • Allekirjoita vetoomus www.nakymattomat.fi
  • Jaa vetoomus tutuille ja ystäville somessa.
  • Kirjoita mielipidekirjoitus aiheesta paikalliseen lehteen

Lue lisää kampanjasta ja alkoholin vaikutuksista lapsiin www.nakymattomat.fi.

Kampanjan pääyhteistyökumppaneita ovat A-klinikkasäätiö, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Ensi- ja turvakotien liitto. Kampanjaa tukevat Suomen Vanhempainliitto, Lastensuojelun keskusliitto ja Väestöliitto.

Lisätietoja

Heikki Luoto.

Luoto Heikki

Kehittämispäällikkö 050 3688 894
Katso henkilön esittely