E-Elokolo

E-Elokolo v. 2023

EHYTin Elokolot ovat päihteettömiä kohtaamispaikkoja, joihin jokainen on tervetullut. Haluamme tarjota myös verkossa paikan, jossa voit kohdata muita ja me voimme kohdata sinut. Tervetuloa E-Elokoloon jakamaan kuulumisiasi ja kohtaamaan muita, älä jää yksin!

Live! Elokolot auki – Helsingissä, Turussa, Tampereella, Pirkkalassa ja Lahdessa.

E-Elokolon tietoiskut ja tapahtumat

E-Elokolot syksyllä 2023:

E-Elokolon tietoiskut ja tapahtumat ovat erityisesti kohtaamispaikkojen kävijöille, vapaaehtoisille sekä yhdistystoimijoille suunnattuja, mutta eri teemoista pidettävä 30 minuutin mittainen tietoisku on kaikille muillekin avoin. Tietoisku pidetään verkossa Teams-alustalla. Tietoiskuissa ovat puhumassa EHYTin asiantuntijat. Jokaisessa tietoiskussa on eri teema. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jossa on verkkoyhteys sekä mikrofoni. Teams-ohjelman lataaminen laitteelle on suositeltavaa. Osaan tietoiskuista ilmoittaudutaan etukäteen.

E-Elokolon kautta tukea ja apua

Jos tarvitset enemmän tukea ja apua esimerkiksi alkoholinkäytön vähentämiseen, rahapelaamiseen tai olet huolissasi läheisen päihteiden käytöstä, voit löytää erilaisia auttajia ja palveluita Tukea eri elämäntilanteisiin-sivulta.

 1. Työikäinen aikuinen haluatko testata omaa alkoholin käyttöäsi? Tee työikäisen aikuisen Audit-testi ja ladattavissa eri kieliversioita.
 2. Yli 65-vuotiaille tarkoitettu alkoholin käytön testi. Tee yli 65-vuotiaiden alkoholin riskikäytön testi
 3. Sosiaalisen vastuun testin avulla voit testata, mikä on alkoholinkäyttösi vaikutukset lähipiiriin.
 4. Kuinka paljon on liikaa? OttoMitan annoslaskuri
 5. Huolestuttaako oma tai läheisesi päihteiden käyttö? Päihdeneuvonnan ammattilaiset vastaavat ympäri vuorokauden numerossa 0800 90045
 6. Peluurin auttavassa puhelimessa 0800 100 101 voit kysyä apua peliongelmiin liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 12-18
 7. Peluurin läheisriippuvuus kysely

E-Elokolon vinkkejä hankaliin tilanteisiin

E-Elokolon huoneentaulu

Haluamme viihtyä E-Elokolossa yhteisönä, ja noudatamme seuraavia Elokolojen periaatteita myös verkossa:

 • toimintamme on päihteetöntä
 • puhukaa toistenne kanssa – älkää toisistanne
 • jokainen meistä voi tukea vertaisena toista
 • olemme syrjinnästä vapaa tila
 • kuunnelkaa toisianne
Timo Glad.

Glad Timo

Asiantuntija 040 527 1116
Katso henkilön esittely