Nettimummola Muruset

Muruset on lasten ja nuorten oma nettimummola, jossa koulutuksen saaneet verkkoisovanhemmat kohtaavat lapsia ja nuoria Muruset-chatissa, Muruset-ryhmächatissa sekä virtuaalihotelli Habbossa. Se on vapaaehtoistoiminnan muoto, joka tuo yhteen sukupolvet verkossa.

Nuori tyttö katselee puhelintaan.
Kuva: Avani Yadav / EHYT ry.

Muruset on nettimummola, jossa koulutuksen saaneet vapaaehtoiset verkkoisovanhemmat kohtaavat lapsia ja nuoria netissä. Keskustelut käydään joko kahdenkeskisessä Muruset-chatissa, tai yhdessä muiden nuorten ja netti-isovanhempien kanssa Murusten omassa ryhmächatissa ja virtuaalihotelli Habbon Nettimummola-huoneessa.

Muruset ovat vapaaehtoisia netti-isovanhempia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden taustat on tarkistettu. Nettimummoille ja -papoille voi jutella arjestaan tai mistä vaan mielen päällä olevasta asiasta.

Lasten ja nuorten oma nettimummola

Nettimummola on auki arki-iltapäivisin. Se on paikka, jonne lapset ja nuoret voivat tulla koulun jälkeen viettämään aikaa ja juttelemaan, ennen kuin vanhemmat tulevat töistä kotiin.

Netti-isovanhemmat auttavat mielellään esimerkiksi läksyjen teossa ja kuuntelevat lapsen kuulumisia, myös murheita ja huolia. Vaikeistakin asioista on helpompi jutella anonyymisti turvallisen aikuisen kanssa.

Kun lapsi sanoittaa huolensa chatissa, voi hän netti-isovanhemman kannustamana rohkaistua puhumaan aiheesta myös oman lähipiirinsä kanssa. Tutustu Muruset.fi-sivustoon osoitteessa www.muruset.fi.

Tämä tuntuu ikävältä juuri tällä hetkellä, mutta jos saat keskusteltua äitisi kanssa, niin paha mieli muuttuu.

Vapaaehtoinen Murunen lapselle Muruset-chatissa

Oli todella mukavaa keskustella. Tällä hetkellä mulla ei oo muita jolle voisin jutella, niin iso KIITOS, että tää Muruset-chat on olemassa 🙂

Muruset-chatin kävijä
Nettimummo pöydän ääressä selaaa Habbo-hotellia kannettavalla tietokoneella.

Olen aina haaveillut että voin olla tekemisissä vanhempien ihmisten kanssa kun omat isovanhemmat ei ole elossa. Habbossa sekin kolo osakseen täyttyi 🙂

Habbon Nettimummolan kävijä

Vapaaehtoistoimintaa verkossa – miten pääsen mukaan Muruseksi?

Mikäli olet 60 vuotta täyttänyt, kiinnostunut lasten ja nuorten elämästä, ja sinulla on käytössäsi tietokone, saatat olla juuri sopiva Murunen! Haemme ja koulutamme uusia Murusia jatkuvasti. Murusena päivystät kahdenkeskisessä Muruset-chatissa ja/tai ryhmäkeskusteluissa noin tunnin viikossa kotoa käsin. Lisäksi osallistut lähikoulutuspäiviin Helsingissä, Seinäjoella tai Kuopiossa kaksi kertaa vuodessa. Tarjoamme sinulle kivan porukan, koulutusta ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen.

Kiinnostuitko? Täytä sähköinen hakemus ja olemme sinuun yhteydessä!

Muruset kertovat:

Verkkoisovanhemmille vapaaehtoisuudesta on tullut tärkeä osa arkea – jotain missä saa kokea vahvoja merkityksellisyyden tunteita.

Lue blogi
Kaksi vapaaehtoista murusta rappusilla heiluttamassa kättä.

Tilaa maksuton juliste materiaalikaupasta!

Lisätietoa

Haavanoksa Iia

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Muruset (opintovapaalla) 050 593 3899
Katso henkilön esittely