Nettimummola Muruset

Muruset on lasten ja nuorten oma nettimummola, jossa koulutuksen saaneet verkkoisovanhemmat kohtaavat lapsia ja nuoria Muruset-chatissa ja Habbo-hotellissa. Se on vapaaehtoistoiminnan muoto, joka tuo yhteen sukupolvet verkossa.

Nuori tyttö katselee puhelintaan
Kuva: Avani Yadav / EHYT ry

Muruset on nettimummola, jossa koulutuksen saaneet vapaaehtoiset verkkoisovanhemmat kohtaavat lapsia ja nuoria netissä. Keskustelut käydään joko kahdenkeskisessä Muruset-chatissa tai yhdessä muiden nuorten ja netti-isovanhempien kanssa virtuaalihotelli Habbon Nettimummola-huoneessa.

Muruset ovat vapaaehtoisia netti-isovanhempia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden taustat on tarkistettu. Nettimummoille ja -papoille voi jutella arjestaan tai mistä vaan mielen päällä olevasta asiasta.

Lasten ja nuorten oma nettimummola

Nettimummola on auki arki-iltapäivisin. Se on paikka, jonne lapset ja nuoret voivat tulla koulun jälkeen viettämään aikaa ja juttelemaan, ennen kuin vanhemmat tulevat töistä kotiin. Netti-isovanhemmat auttavat mielellään esimerkiksi läksyjen teossa ja kuuntelevat lapsen kuulumisia, myös murheita ja huolia. Vaikeistakin asioista on helpompi jutella anonyymisti turvallisen aikuisen kanssa. Kun lapsi sanoittaa huolensa chatissa, voi hän netti-isovanhemman kannustamana rohkaistua puhumaan aiheesta myös oman lähipiirinsä kanssa. Tutustu Muruset.fi-sivustoon osoitteessa www.muruset.fi.

Tämä tuntuu ikävältä juuri tällä hetkellä, mutta jos saat keskusteltua äitisi kanssa, niin paha mieli muuttuu.

Vapaaehtoinen Murunen lapselle Muruset-chatissa

Hän sai minut tuntemaan oloni paremmaksi, ja sain vastauksia kysymyksiini. Ehdottomasti tulen joskus juttelemaan uudestaan!

Muruset-chatin kävijä
Nettimummo pöydän ääressä selaaa Habbo-hotellia kannettavalla tietokoneella.

Olen aina haaveillut että voin olla tekemisissä vanhempien ihmisten kanssa kun omat isovanhemmat ei ole elossa. Habbossa sekin kolo osakseen täyttyi 🙂

Habbon Nettimummolan kävijä

Vapaaehtoistoimintaa verkossa – miten pääsen mukaan Muruseksi?

Mikäli olet 60 vuotta täyttänyt, kiinnostunut lasten ja nuorten elämästä, ja sinulla on käytössäsi tietokone, saatat olla juuri sopiva Murunen! Haemme ja koulutamme uusia Murusia jatkuvasti. Murusena päivystät kahdenkeskisessä Muruset-chatissa ja/tai virtuaalihotelli Habbon ryhmäkeskustelussa noin tunnin viikossa kotoa käsin. Lisäksi osallistut lähikoulutuspäiviin kaksi kertaa vuodessa. Tarjoamme sinulle kivan porukan, koulutusta ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen.

Kiinnostuitko? Täytä sähköinen hakemus klikkaamalla tästä ja olemme sinuun yhteydessä!

Tilaa maksuton juliste materiaalikaupasta!

Lisätietoa

Haavanoksa Iia

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Muruset 050 593 3899
Katso henkilön esittely