Vapaaehtoisuuden moniamuotoja

Olet täällä

Kyselytutkimukset

2018

Suomalaiset haluavat tietää nykyistä paremmin mitä alkoholijuomat sisältävät

64 prosenttia alkoholia käyttävistä suomalaisista on sitä mieltä, että alkoholijuomien etiketeissä ja pakkauksissa pitäisi olla samanlaiset tuotetiedot kuin elintarvikkeissa, kertoo EHYT ry:n Kantar TNS:llä teettämä kyselytutkimus. Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten näkemyksiä alkoholijuomien etiketti- ja pakkausmerkinnöistä.
Lue lisää >>
 

2017

Viidesosa nuorista aikuisista käyttää lääkkeitä suoriutuakseen työelämässä

15 prosenttia työelämässä olevista suomalaisista käyttää reseptillä saatavia psyyke- tai kipulääkkeitä, jotta työteho paranisi tai ylipäätään jaksaisi töissä. Päivittäin reseptilääkkeitä syö heistä noin kolmannes, kertoo EHYT ry:n Taloustutkimuksella teettämä kyselytutkimus. Tutkimuksessa selvitettiin lääkkeiden ja huumeiden käyttöä työelämässä.
Lue lisää >>

 

Yritysjohtajat alkoholipolitiikasta: haittojen vähentäminen tärkeämpää kuin saatavuuden vapauttaminen

Suomalaisyritysten johtajat pitävät alkoholihaittojen vähentämistä huomattavasti tärkeämpänä alkoholipolitiikan tavoitteena kuin saatavuuden vapauttamista, selviää TNS Kantarin toteuttamasta ja EHYT ry:n tilaamasta kyselytutkimuksesta. Peräti 85 % kyselyyn vastanneesta 300 yrityspäättäjästä katsoo myös, että Suomessa pitäisi panostaa nykyistä enemmän alkoholihaittojen ennaltaehkäisyyn.
Lue lisää >>

 

2016

Alaikäisen on helppoa saada alkoholia

Tuoreen tutkimuksen mukaan puhe nuorten raitistumisesta on valitettavan ennenaikaista. Lähes 80 prosenttia suomalaisnuorista kuuluu kaveriporukkaan, jossa alkoholi kuuluu vapaa-aikaan. Myös alkoholin saaminen on nuorten mukaan hyvin helppoa. Tiedot käyvät ilmi Research Insight Finland Oy:n tekemästä tutkimuksesta.
Lue lisää >>

Suurin osa suomalaisista ei kaipaa alkoholin saatavuuden lisäämistä

EHYT ry:n TNS Gallupilla teettämän kyselytutkimuksen perusteella enemmistö suomalaisista ei omakohtaisesti kaipaa alkoholin saatavuuden lisäämistä. Sitä vastoin yli puolet uskoo, että alkoholista aiheutuvat ongelmat lisääntyisivät, jos ruokakaupoissa, kioskeissa ja huoltamoilla myytäisiin nykyistä vahvempaa alkoholia. Naiset suhtautuvat alkoholin saatavuuden lisäämiseen kyselyn perusteella miehiä kielteisemmin.
Lue lisää >>

 

Joka toisella kokemuksia työkaverista, joka juo liikaa

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka toisella suomalaisella on kokemusta ainakin yhdestä työkaverista, joka juo liikaa. Erityisen paljon tällaisia kokemuksia on ollut johtajilla ja ylemmillä toimihenkilöillä, joista 61 prosenttia on huomannut yhden tai useamman työkaverin juovan liikaa. Työkaverin liiallista alkoholinkäyttöä on huomannut useammin korkeammin koulutettu kuin työväestöön kuuluva. Tiedot käyvät ilmi TNS Gallupin kyselytutkimuksesta.
Lue lisää >>

 

2015

Kohtuukäyttäjä ei juo kerralla neljää alkoholiannosta enempää

Suomalaisilla on sangen tiukka käsitys siitä, minkälainen alkoholinkäyttö on kohtuukäyttöä ja minkälainen ei. Vain neljäsosa (26 %) suomalaisista pitää kohtuukäyttönä useamman kuin neljän alkoholiannoksen nauttimista kerralla. Useampi (34 %) vetää kohtuukäytön rajan jo 1-2 kerta-annokseen. Tiedot käyvät ilmi TNS Gallupin kyselytutkimuksesta.
Lue lisää >>

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
11 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.