Ehkäisevä päihdetyö korkeakouluyhteisössä -juliste

Ehkäisevä päihdetyö korkeakouluyhteisöissä -infograafijuliste on tarkoitettu käytettäväksi yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Julisteen tarkoitus on havainnollistaa infograafilla, mitä on ehkäisevä päihdetyö korkeakouluissa.

Julisteessa kuvataan, mitä ehkäisevä päihdetyö on käytännössä korkeakouluyhteisössä ja mihin toimenpiteisiin rakenne-, yhteisö- ja yksilötasolla tulisi kiinnittää huomiota, jotta haittojen ehkäisy olisi vaikuttavampaa.

Juliste on ilmaiseksi tulostettavissa. Suositeltu koko on A3.

Lataa materiaalit
KUPLA_EPT_korkeakouluyhteisossa_A0-juliste_print ( 1,40 Mt, pdf ) Lataa
Lataa juliste ilmaiseksi oheisesta linkistä.

Kuvaus

Korkeakoulussa ehkäisevä päihdetyö on tärkeä osa hyvinvointi- ja ohjaustyötä. Kaikilla korkeakouluyhteisön jäsenillä on oma roolinsa ehkäisevässä päihdetyössä: oletpa opintoneuvoja tai -suunnittelija, lehtori, tutkija, tuutori tai opiskelija, voit ehkäistä päihteistä aiheutuvia haittoja yhteisössänne.

Juliste kuvaa mitä ehkäisevä päihdetyö on korkeakouluyhteisössä ja mihin toimenpiteisiin tulisi kiinnittää huomiota, jotta haittojen ehkäisy olisi vaikuttavampaa.

Materiaali on tuotettu KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hankkeessa (2018–2020). Lisää materiaaleja täällä.

EHYT ry:n ja Nyyti Ry:n KUPLA-hankkeen tavoitteena oli tukea korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria.

KUPLA kannustaa keskustelemaan päihteisiin ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista avoimesti korkeakouluyhteisöissä.