Puheeksiotto-opas korkeakouluille

Oppaassa annetaan vinkkejä huolen puheeksi ottamiseen: mitä kysyä, miten kysyä ja miten ohjata opiskelija eteenpäin. Oppaassa käsiteltäviä aiheita ovat mielenterveys, yksinäisyys, alkoholi, kannabis, sosiaalisen median käyttö, digipelaaminen sekä rahapelaaminen.

Oppaan vinkkejä voivat käyttää korkeakoulun henkilöstön jäsenet käydessään kahdenkeskistä keskustelua opiskelijan kanssa. Myös opiskelijatoverinsa hyvinvoinnista huolestuneet opiskelijatuutorit ja kanssaopiskelijat voivat käyttää opasta keskustelun apuna.

Opas on päivitetty 6.6.2022.

Lataa materiaalit
KUPLA_Puheeksiotto_opas_korkeakouluille_s ( 741,81 kt, pdf ) Lataa
Opas on ilmaiseksi ladattavissa oheisista linkeistä.

Kuvaus

Puheeksi ottamisesta lisää myös tästä opasesitteestä.

Materiaali on tuotettu KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hankkeessa (2018–2020). Lisää materiaaleja täällä.

EHYT ry:n ja Nyyti Ry:n KUPLA-hankkeen tavoitteena oli tukea korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria.

KUPLA kannustaa keskustelemaan päihteisiin ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista avoimesti korkeakouluyhteisöissä.