Etsimme päihdekasvatuksen kouluttajia

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka ehkäisee toiminnallaan alkoholista, tupakasta, huumausaineista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Haemme kouluttajia pitämään vuorovaikutteisia HUBU-oppitunteja peruskouluihin ja Päihdeilmiö-oppitunteja toiselle asteelle. Työ alkaa aikaisintaan syyskuussa 2024.

Haemme suomenkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Oulu, Seinäjoki, Turku-Lohja, Keski-Uusimaa, Kotka-Lahti, Savonlinna-Joensuu ja Kuopio.  

Haemme ruotsinkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Uusimaa ja Turku-Lohja. Huomioi että kouluttajakoulutus järjestetään suomeksi.

Päihdekasvatuksen kouluttajat kuuluvat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n oppilaitostyön kouluttajaverkostoon. Verkostossa on n. 40 aktiivista kouluttajaa. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka ehkäisee toiminnallaan alkoholista, tupakasta, huumausaineista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Hubu -oppitunneilla nuoret vastaavat tunnilla päihdeteemaisiin monivalintakysymyksiin anonyymisti. Näin saadaan tietoa ryhmästä yhteisten keskustelujen ja pohdintojen tueksi. Näitä tuloksia käytetään keskustelun tukena myös henkilöstötilaisuuksissa ja vanhempainilloissa. Lisätietoa.

Päihdeilmiö-oppitunnilla tarkastellaan suomalaista päihteiden käyttöä sosiaalisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta ja keskustellaan näistä aiheista ryhmänä. Lisätietoa

Tutustu EHYTin oppilaitostyön koulutuksiin

Mitä päihdekasvatuksen kouluttajana työskentely meillä tarkoittaa?

Kouluttajana toimiminen edellyttää osallistumista kaksipäiväiseen kouluttajakoulutukseen 20.-21.8.2024 Helsingissä ja koulutuswebinaariin illalla 29.8.2024 ( 2h ). Koulutukseen sisältyy myös perehdytyspäivä oppilaitoksessa.

Työ soveltuu parhaiten opiskelijoille ja henkilöille, joilla on mahdollisuus kouluttaa esimerkiksi päivätyönsä ohella. Kouluttajat työskentelevät pääsääntöisesti arkisin 8-16 välillä, satunnaisesti myös iltaisin. Työn tarjottu määrä vaihtelee lukuvuoden aikana ja alueen mukaan. Työ alkaa aikaisintaan syyskuussa 2024.

Oppitunneista maksetaan tuntikorvauksina palkkio; esim. 31€/60min oppitunti. Kouluttajan tulee olla valmis matkustamaan kouluihin oman asuinkunnan lähialueella ja varautua siihen, että työpäivistä saattaa tulla ajoittain pitkiä. Auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi.  Matka- ja mahdolliset yöpymiskustannukset korvataan kouluttajalle ja hän on oikeutettu valtion matkustussäännön mukaiseen päivärahaan.

 Lue lisää kouluttajana toimimisesta

Minkälaista osaajaa etsimme?

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on kokemusta nuorten ryhmien kanssa toimimisesta ja olet kiinnostunut keskustelemaan nuorten kanssa päihteistä ja päihteisiin liittyvistä ilmiöistä. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja osaat toimia myös haastavissa ryhmätilanteissa. Sinulla on kokemusta kouluttamisesta, opettamisesta tai ohjaamisesta.

Miksi tulisit meille?

EHYTissä työskentely on merkityksellistä: teemme työtä edistääksemme hyvinvointia ja vähentääksemme päihde- ja pelihaittoja. Tarjoamme kiinnostavan tehtävän ehkäisevän päihdetyön kentällä oppilaitosmaailmassa.

Miten haet meille?

Odotamme hakemuksia ansioluetteloineen viimeistään 27.5.2024 hakulomakkeen kautta.

Hakulomakkeeseen >>

Jobbannonsen på svenska

Lisätiedot ja tiedustelut

suomeksi: Koulutussuunnittelija Anu Rautama, anu.rautama(a)ehyt.fi, p. 050 325 9273

ruotsiksi: Koulutussuunnittelija Katarina Silvennoinen, katarina.silvennoinen(a)ehyt.fi, 0447915828

EHYT ry on savuton työpaikka.