Etsimme pelikasvatuksen kouluttajia

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka ehkäisee toiminnallaan alkoholista, tupakasta, huumausaineista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Haemme kouluttajia pitämään Pelitaito-oppitunteja peruskoulun 1.-9.-luokkien oppilaille. Kouluttajat saavat valmiudet pitää myös teemaan liittyviä vanhempainiltoja ja henkilöstötilaisuuksia.  

Haemme suomenkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Pohjanmaa/Etelä-Pohjanmaa ja Porvoo/Kotka/Lahti sekä ruotsinkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Turku, Pääkaupunkiseutu, Pohjanmaa/Etelä-Pohjanmaa ja Porvoo/Kotka/Lahti. Työ alkaa syyskuussa 2023.

Pelitaidon kouluttajat kuuluvat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n oppilaitostyön kouluttajaverkostoon. Verkostossa on n. 50 aktiivista kouluttajaa.

Pelitaito-oppituntien tavoitteena on vahvistaa oppilaiden pelaamiseen liittyviä tietoja ja taitoja. Oppituntien aikana keskustellaan mm. pelaamisen ja arjen hallinnasta sekä pelaamiseen liittyvistä hyödyistä ja haitoista. Vanhempainilloissa ja henkilöstökoulutuksissa keskustellaan kasvattajien vastuusta, pelikasvatuksesta kouluissa ja kodeissa sekä digipelaamisen roolista lasten ja nuorten elämässä.

Oppitunnit on rakennettu siten, että kaikilla oppilailla on mahdollisuus osallistua keskusteluun pelitaustastaan riippumatta. 5. luokasta ylöspäin keskustelemme oppilaiden kanssa myös sosiaalisesta mediasta.

Lue lisää: Tietoa Pelikasvatuksesta

Pelitaito -alakouluissa

Pelitaito -yläkouluissa

Mitä pelikasvatuksen kouluttajana työskentely meillä tarkoittaa?

Kouluttajana toimiminen edellyttää osallistumista kaksipäiväiseen kouluttajakoulutukseen 28.-29.8.2023 Helsingissä ja koulutuswebinaariin illalla 31.8.2023 (2h). Koulutukseen sisältyy myös perehdytyspäivä oppilaitoksessa. Peruskoulutukseen kuuluvat Pelitaito-oppitunnit, -vanhempainillat ja -henkilöstökoulutus.

Kouluttajat työskentelevät pääsääntöisesti arkisin 8-16 välillä, satunnaisesti myös iltaisin. Työn tarjottu määrä vaihtelee lukuvuoden aikana.

Työ soveltuu parhaiten opiskelijoille ja henkilöille, joilla on mahdollisuus kouluttaa esimerkiksi päivätyönsä ohella. Kouluttajan tulee olla valmis matkustamaan kouluihin oman asuinkunnan lähialueella ja varautua siihen, että työpäivistä saattaa tulla ajoittain pitkiä.  Oppitunneista maksetaan 31€/60 min (oppituntien pituus 45min, oppitunteja päivässä yleensä viisi).  Matka- ja mahdolliset yöpymiskustannukset korvataan kouluttajalle ja hän on oikeutettu valtion matkustussäännön mukaiseen päivärahaan.

Minkälaista osaajaa etsimme?

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on kokemusta lasten ja nuorten ryhmien kanssa toimimisesta ja olet valmis keskustelemaan pelaamisesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Sinulla on peliharrastuneisuutta, tietotaitoa digitaalisesta pelaamisesta ja sosiaalisesta mediasta tai kiinnostusta perehtyä aiheisiin. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja osaat toimia myös haastavissa ryhmätilanteissa. Sinulla on kokemusta kouluttamisesta, opettamisesta tai ohjaamisesta.

Miksi tulisit meille?

EHYTissä työskentely on merkityksellistä: teemme työtä edistääksemme hyvinvointia ja vähentääksemme päihde- ja pelihaittoja. Tarjoamme kiinnostavan tehtävän pelikasvatukseen oppilaitosmaailmassa.

Miten haet meille?

Odotamme hakemuksia ansioluetteloineen viimeistään 29.5.2023 hakulomakkeen kautta.

Hakulomakkeeseen >>

Lisätiedot ja tiedustelut

Koulutussuunnittelija Krista Schulman, krista.schulman(a)ehyt.fi, p.050 466 49 41

EHYT ry on savuton työpaikka.