Etsimme päihdekasvatuksen kouluttajia

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka ehkäisee toiminnallaan alkoholista, tupakasta, huumausaineista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Haemme kouluttajia pitämään vuorovaikutteisia HUBU-oppitunteja peruskouluihin ja Päihdeilmiö-oppitunteja toiselle asteelle.

Haemme suomenkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Kokkola, Vaasa/Seinäjoki, Tampere, Oulu, Rovaniemi, Jyväskylä, Lahti ja Pääkaupunkiseutu ja ruotsinkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Turku, Pääkaupunkiseutu ja Porvoo/Kotka/Lahti. Työ alkaa syyskuussa 2023.

Päihdekasvatuksen kouluttajat kuuluvat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n oppilaitostyön kouluttajaverkostoon. Verkostossa on n. 50 aktiivista kouluttajaa.

Hubu -oppitunneilla nuoret vastaavat tunnilla monivalintakysymyksiin anonyymisti. Näin saadaan tietoa ryhmästä yhteisten keskustelujen ja pohdintojen tueksi. Näitä tuloksia käytetään keskustelun tukena myös henkilöstötilaisuuksissa ja vanhempainilloissa. Lisätietoa.

Päihdeilmiö-oppitunnilla tarkastellaan suomalaista päihteiden käyttöä sosiaalisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta ja keskustellaan näistä aiheista ryhmänä. Lisätietoa

Tutustu EHYTin oppilaitostyön koulutuksiin

Mitä päihdekasvatuksen kouluttajana työskentely meillä tarkoittaa?

Kouluttajana toimiminen edellyttää osallistumista kaksipäiväiseen kouluttajakoulutukseen 22.-23.8. 2023 Helsingissä ja koulutuswebinaariin illalla 31.8.2023 (2h). Koulutukseen sisältyy myös perehdytyspäivä oppilaitoksessa.

Kouluttajat työskentelevät pääsääntöisesti arkisin 8-16 välillä, satunnaisesti myös iltaisin. Työn tarjottu määrä vaihtelee lukuvuoden aikana.

Työ soveltuu parhaiten opiskelijoille ja henkilöille, joilla on mahdollisuus kouluttaa esimerkiksi päivätyönsä ohella. Kouluttajan tulee olla valmis matkustamaan kouluihin oman asuinkunnan lähialueella ja varautua siihen, että työpäivistä saattaa tulla ajoittain pitkiä. Oppitunneista maksetaan tuntikorvauksina palkkio; esim. 31€/60min oppitunti. Matka- ja mahdolliset yöpymiskustannukset korvataan kouluttajalle ja hän on oikeutettu valtion matkustussäännön mukaiseen päivärahaan.

 Lue lisää kouluttajana toimimisesta

Minkälaista osaajaa etsimme?

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on kokemusta nuorten ryhmien kanssa toimimisesta ja olet kiinnostunut keskustelemaan nuorten kanssa päihteistä ja päihteisiin liittyvistä ilmiöistä. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja osaat toimia myös haastavissa ryhmätilanteissa. Sinulla on kokemusta kouluttamisesta, opettamisesta tai ohjaamisesta.

Miksi tulisit meille?

EHYTissä työskentely on merkityksellistä: teemme työtä edistääksemme hyvinvointia ja vähentääksemme päihde- ja pelihaittoja. Tarjoamme kiinnostavan tehtävän ehkäisevän päihdetyön kentällä oppilaitosmaailmassa.

Miten haet meille?

Odotamme hakemuksia ansioluetteloineen viimeistään 29.5.2023 hakulomakkeen kautta.

Hakulomakkeeseen >>

Lisätiedot ja tiedustelut

suomeksi: Koulutussuunnittelija Anu Rautama, anu.rautama(a)ehyt.fi, p. 050 325 9273

ruotsiksi: Koulutussuunnittelija Katarina Silvennoinen, katarina.silvennoinen(a)ehyt.fi, 0447915828

EHYT ry on savuton työpaikka.