Puhutaan rahapelaamisesta -koulutus

Asiantuntija seisoo pöydän ääressä ja kouluttaa.
Kuva: Minna Lehtinen / EHYT ry

Tavoite

Kohtaatko työssäsi rahapelaajia ja heidän läheisiään? Kaipaatko työkaluja riskipelaamisen tunnistamiseen, puheeksiottoon ja lyhytneuvontaan?

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ovat avainasemassa rahapelihaittojen ehkäisyssä: Rahapelaamisen puheeksiottamisella ja riskitason pelaamisen tunnistamisella voidaan ehkäistä vakavampien pelihaittojen synty.

Koulutus tarjoaa ammattilaisille tietoa ja konkreettisia työvälineitä rahapelaamisesta keskustelemiseen ja asian käsittelemiseen kohtaamisissa asiakkaiden kanssa. Kouluttajina toimivat EHYTin rahapelihaittojen ehkäisyn tiimin asiantuntijat. Koulutukseen on mahdollista saada mukaan myös kokemusasiantuntija.

Koulutuksen teemoja ovat:

  • rahapelaaminen ilmiönä
  • riskitason ja ongelmallisen pelaamisen tunnistaminen
  • rahapelaamisen puheeksiotto
  • lyhytneuvonta
  • mistä apua rahapeliongelmaan?

Sisältö

Koulutus pohjautuu THL:n, EHYT ry:n ja Peliklinikan tuottamaan Rahapelaaminen puheeksi -tukiaineistoon (thl.fi). Pääpaino koulutuksessa on siinä, miten ehkäistä rahapelihaittoja. Koulutus voidaan myös räätälöidä tilaajan kohderyhmien ja toiveiden mukaan. Teemana voi olla esimerkiksi nuorten rahapelaaminen, ikäihmisten rahapelaaminen, rahapelaaminen ja mielenterveys, rahapelaajien läheiset tai kuntien ja hyvinvointialueiden rahapelihaittojen ehkäisy.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, koska he kohtaavat työssään ihmisiä, joilla voi olla riskitason pelaamista tai ongelmia rahapelaamisen kanssa. Koulutus sopii myös sote-alan opiskelijoille sekä järjestötoimijoille. Suosittelemme sitä erityisesti päihde- ja mielenterveystyön tai ehkäisevän päihdetyön parissa työskenteleville.

Koulutuksen kesto ja tapa

Koulutuksen kesto on 1,5–3 tuntia. Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena Teamsin välityksellä, mutta se voidaan toteuttaa myös lähiopetuksena (tällöin tilaaja korvaa kouluttajan matkakulut).

Hinta

Oppilaitoksille, julkisen sektorin toimijoille ja EHYT ry:n jäsenyhdistyksille koulutus on pääsääntöisesti maksuton. Mikäli tilaaja haluaa paikan päällä tapahtuvan koulutuksen, kouluttajan matkakustannukset laskutetaan tilaajalta.

Lue lisää EHYTin jäsenjärjestöksi liittymisestä.

Lisätiedot:

Vakkuri Johanna

Asiantuntija, rahapelihaittojen ehkäisy 040 724 5513
Katso henkilön esittely