Liity jäsenyhdistykseksi

EHYT tukee monipuolisesti jäsenyhdistystensä ehkäisevää päihdetyötä ja toimintaa. Liittymällä EHYTin jäseneksi pääsette rakentamaan vaikuttavaa ehkäisevää päihdetyötä.

Ehytin väkeä jalkautunut ulkoilmatapahtumaan

Ketkä voivat liittyä jäseneksi?

EHYTin jäseneksi voivat hakea yhdistykset tai säätiöt, jotka sitoutuvat EHYTin sääntöihin ja haluavat olla rakentamassa entistä vaikuttavampaa ehkäisevää päihdetyötä. EHYTillä on noin 120 valtakunnallista, alueellista ja paikallista jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Suuri osa jäsenyhdistyksistä toimii ensisijaisesti terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä ehkäisevän päihdetyön parissa, mutta joukossa on paljon myös eri aloilla toimivia yhdistyksiä (mm. asukas- ja työttömien yhdistyksiä).

Miksi EHYTin jäseneksi?

EHYTin jäsenenä yhdistyksellänne on mahdollisuus vaikuttaa ehkäisevään päihdetyöhön. Kauttamme saatte käyttöönne verkostot ja vaikuttamismahdollisuudet mm. päättäjiin, virkamiehiin, kansalaisiin ja ehkäisevän päihdetyön verkostoihin.

Yhteistyö

EHYT tekee jäsentensä kanssa laajaa yhteistyötä eri tavoin. Ylläpidämme mm. yhdessä jäsentemme ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja Elokoloja ja järjestämme yhdessä tapahtumia ja koulutuksia. Kartoitamme säännöllisesti jäsenyhdistystemme toiveita ja kehitysehdotuksia mm. jäsenkyselyiden avulla.

Vaikuttaminen

EHYTin jäsenyhdistykset käyttävät yhdistyksessä ylintä päätösvaltaa kolmen vuoden välein kokoontuvassa yhdistyksen kokouksessa (Edustajakokous). Viimeisin yhdistyksen kokous pidettiin maaliskuussa 2023.

Tutustu EHYTin strategiaan.

Viestintä

Jäsenyhdistyksemme voivat tiedottaa järjestämistään tapahtumista, koulutuksista ja tilaisuuksista EHYTin viestintäkanavissa mm. neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä EHYT Järjestö -lehdessä, EHYTin verkkosivujen tapahtumakalenterissa ja EHYT Jäsenjärjestöt – Facebook-ryhmässä.

Jäsenedut

Liittymällä EHYTin jäseneksi yhdistyksellänne on mahdollisuus seuraaviin etuihin:

Jäseneksi hakeminen

Yhdistys tai säätiö voi hakea EHYTin jäseneksi täyttämällä hakulomakkeen ja lähettämällä sen allekirjoitettuna Soile Törröselle postitse tai sähköpostitse soile.torronen@ehyt.fi.

Jäsenhakemukset käsitellään EHYTin hallituksen kokouksissa, joita järjestetään noin kolmen kuukauden välein. Hallituksen päätöksen jälkeen jäseniksi hakeneille tiedotetaan päätöksestä muutaman päivän sisällä sähköpostitse.

EHYTin jäsenmaksu on 30 euroa/vuosi. Jäsenmaksulaskut postitetaan keväisin.

”EHYTin materiaalit, infot, koulutukset ja muut tapahtumat ovat olleet todella hyödyllisiä ja antaneet paljon tietoa. Yhteistyö on sujunut hyvin ja mutkattomasti”

Jäsenyhdistyksen edustajan kommentti jäsenkyselyssä 2018

Mietitään yhdessä, mitä on ehkäisevä päihdetyö juuri teidän yhdistyksenne toiminnassa!

Lämpimästi tervetuloa EHYT ry:n jäsenyhdistykseksi!

Lisätietoa

Törrönen Soile

Järjestöasiantuntija 040 526 7201
Katso henkilön esittely

Tutustu EHYTin jäsenyhdistyksiin