Katsauksia opiskelijoiden ohjaukseen ja ehkäisevään päihdetyöhön korkeakoulussa -webinaari

KUPLA-hanke esittelee 5.11.2020 päätöswebinaarissa 3/3 parhaita havaintojaan hankkeen toiminnan varrelta.

Webinaarissa esitellään kolmen eri korkeakoulun opiskelijoiden ohjauksen malli tai sen osa. Lisäksi webinaarissa kerrotaan mistä osista korkeakoulun ehkäisevä päihdetyö koostuu, miten rakennetaan käytettävä ja käytännönläheinen Opiskelijoiden päihdeohjelma sekä annetaan vinkkejä, miten päihteet otetaan opiskelijan kanssa puheeksi. Webinaari on suunnattu korkeakoulujen ohjaus- ja opetushenkilöstölle.

Skrollaa sivua alas videoon.

Kuvaus

Ohjelma:

  • Emmi Lehtinen, KUPLA: Korkeakoulun ehkäisevä päihdetyö, Opiskelijoiden päihdeohjelma ja päihteiden puheeksi otto
  • Erja Korhonen ja Susanna Saarinen, OAMK: Opiskelijoiden ohjaus ja ehkäisevä päihdetyö Oulun ammattikorkeakoulussa.
  • Merja Hanhimäki ja Annina Vilkas, TAMK: Ohjausta, tukea ja kohtaamisia matalalla kynnyksellä Tampereen ammattikorkeakoulussa
  • Helsingin yliopiston ohjausyhteistyön suunnittelija Anna Leino: Ohjausmallit näkyviksi – Sisu työvälineenä opintojen ohjaukseen

Materiaali on tuotettu KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hankkeessa (2018–2020). Lisää materiaaleja täällä.

EHYT ry:n ja Nyyti Ry:n KUPLA-hankkeen tavoitteena oli tukea korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria.

KUPLA kannustaa keskustelemaan päihteisiin ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista avoimesti korkeakouluyhteisöissä.