Miten puhua kannabiksesta -koulutus 

Vihreä ja tuuhea kannabiskasvi
Kuva: Minna Lehtinen / EHYT ry

Tavoite

Kannabis on yleisimmin käytetty huumausaine Suomessa ja maailmalla. Kannabiskokeilut, käyttö ja aiheesta keskusteleminen ovat lisääntyneet viime vuosina.

Kannabis näkyy myös monien nuorten ja nuorten kanssa työskentelevien arjessa. Nuorten kanssa työskenteleviltä ei aina löydy tietoa ja työkaluja aiheen käsittelemiseen ja moni kaipaakin perustietoa sekä vinkkejä, kuinka nuorten kanssa voi käydä rakentavaa keskustelua aiheesta.

Ajankohtainen tieto kannabiksesta antaa nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille lisää rohkeutta keskustella kannabiksesta. Koulutuksen vinkkien avulla keskustelu sekä puheeksi otto aiheesta helpottuvat.

Sisältö

  1. Perustietoa kannabiskasvista ja sen käytöstä.
  2. Kannabiksen käytön yleisimmät vaikutukset. 
  3. Tuoreita tilastotietoja kannabiksen käytöstä Suomessa.
  4. Huumausainelaki ja kannabiksen käytöstä aiheutuvat mahdolliset seuraamukset.
  5. Konkreettisia vinkkejä ja työkaluja kannabiskeskustelujen sekä puheeksi ottamisen tueksi.
  6. Linkkilista hyödyllisiin materiaaleihin ja työkaluihin.

Koulutus sisältää luennon ja luentomateriaalin, joka toimitetaan sähköpostitse jälkikäteen. Osallistujien omille kysymyksille ja kommenteille on varattu koulutuksessa hyvin aikaa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu erityisesti 2. asteen henkilökunnalle, nuorisopalveluiden työntekijöille sekä kaikille muille nuoria kohtaaville.

Koulutuksen kesto ja tapa

Koulutus kestää 2–3 h. Koulutus on mahdollista toteuttaa joko lähi- tai etäkoulutuksena.

Hinta

360 € / lähikoulutus

200 € / etäkoulutus

Hinta sisältää kouluttajan palkkion sekä koulutuksessa käytetyn materiaalin.

Tilaukset

Voit tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi. Yhteystiedot löydät alta.

Lisätiedot ja tiedustelut

Kim Kannussaari.

Kannussaari Kim

Koordinaatioyksikön päällikkö 050 597 7555
Katso henkilön esittely

Hienoa, että kannabisasiasta tulee puhumaan joku järjen kanssa, joka uskaltaa rikkoa aiheeseen liittyviä tabuja ja ikiaikaisia vääräksi todistettuja myyttejä.

Mahtava, ytimekäs, kattava, ”selkokielinen” paketti. Sain paljon uutta tietoa aiheesta. Eikä mitään turhaa liirumlaarumia. Tykkäsin!

Huippu luennoitsija, selkeä esitys, kiinnostava luentokokonaisuus

Tietoa ja työkaluja kannabiskeskustelun tueksi -verkkokurssi

Tietoja ja työkaluja kannabiskeskustelun tueksi -verkkokurssi on avautunut! Verkkokurssilla käydään läpi konkreettisia työkaluja, joita nuoria kohtaavat ammattilaiset voivat hyödyntää päivittäisessä työssään keskustellessaan kannabiksesta. Verkkokurssi soveltuu hyvin täydennyskoulutuksena Miten puhua kannabiksesta -koulutukselle.

Verkkokurssi on ilmainen ja se suoritetaan itsenäisesti. Kurssin suorittamiseen menee n. 1-1,5 h. Verkkokurssi löytyy ehytkouluttaa.fi -sivustolta. Kirjaudu alustalle sisään ja kurssi löytyy kategoriasta ”Kannabistietoa nuorten kanssa työskenteleville”.

Opiskelun iloa!

Oma-apusivusto kannabiksen käytön vähentämiseen ja lopettamiseen

Tutustu myös kannabiksen käytön vähentämisen ja lopettamisen tueksi luotuun oma-apusivustoon tästä. Voit ohjata asiakkaasi sivustolle tai käyttää sivustoa yhdessä asiakkaan kanssa oman työsi tukena.

Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille

Ammattilaisille kehitettiin työkaluja sekä KASVI-interventiomalli, jonka avulla he voivat auttaa kannabiksen käyttäjiä kannabikseen liittyvien haittojen vähentämisessä sekä lopettamisen tukemisessa. Tutustu kannabisinterventioon tästä