Ensihuoli-koulutus: mielenterveysomaisille

Kun huoli läheisestä herää... osaatko sinä toimia? Ensihuoli-koulutus tarjoaa valmiuksia päihteidenkäytöstä ja pelaamisesta syntyneen huolen puheeksi ottamiseen.

Ensihuoli-koulutuksessa opitaan puhumaan vaikeista asioista kunnioittavalla tavalla, toista rohkaisemalla ja tukemalla. Koulutus on maksuton ja tarkoitettu kaikille mielenterveysomaisille ja -läheisille, erityisesti Itä-Suomen alueella sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka kaipaavat välineitä päihteidenkäytön, pelaamisen ja näistä syntyneen huolen kohtaamiseen ja puheeksiottoon ihmisenä ihmiselle. Lisäksi koulutukseen voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa mahdollisuus toisten auttamisesta ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistoiminnassa. Ensihuoli ei ole ammattilaiskoulutus.

Koulutuksessa saat näkökulmia, ajatuksia ja vinkkejä puheeksiottoon sekä omaan jaksamiseen, tuntemuksien käsittelyyn ja hyvinvointiin.

Koulutus kestää 2 h ja sisältää keskustelua, teoriaa ja käytännön vinkkejä. Kouluttajana toimii EHYT ry:n asiantuntija Elisa Aarnio. Jokainen koulutukseen osallistunut saa halutessaan sähköisen osaamismerkin. 

Koulutus toteutetaan hybridinä Savon Finfamin Kuopion toimipisteellä osoitteessa Asemakatu 16, 70100 Kuopio ja Teams-alustalla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset to 19.9.2024 mennessä.
Ilmoittaudu tästä Lyyti-lomakkeella.
Koulutukseen mahtuu 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää Ensihuoli-koulutuksista.

Lisätietoja:

Elisa Aarnio.

Aarnio Elisa

Asiantuntija, Itä-Suomi 050 5710 480
Katso henkilön esittely