Ensihuoli-koulutus

Kun huoli läheisestä herää... osaatko sinä toimia? Jos kaipaat valmiuksia päihteidenkäytöstä tai pelaamisesta syntyneen huolen puheeksi ottamiseen, osallistu Ensihuoli-koulutukseen!

Ensihuoli-koulutuksessa opitaan puhumaan vaikeista asioista kunnioittavalla tavalla, toista rohkaisemalla ja tukemalla. Koulutus on maksuton ja tarkoitettu kaikille. Kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka kaipaavat välineitä arkipäivän päihdehaittojen ja niistä syntyneen huolen kohtaamiseen ja puheeksiottoon ihmisenä ihmiselle. Lisäksi koulutukseen voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa mahdollisuus toisten auttamisesta ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistoiminnassa. Ensihuoli ei ole ammattilaiskoulutus.

Koulutuksen tavoitteena on oppia tunnistamaan huoli ja löytää keinoja huolen ilmaisuun sekä antaa käytännön työkaluja lähipiirissä havaittuihin päihdehaittoihin puuttumiseen ja puheeksiottoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Koulutuksen sisällöt ovat sovellettavissa myös pelaamisesta syntyneen huolen puheeksi ottamiseen.

Koulutus kestää 2-3 h ja sisältää keskustelua, ryhmätehtäviä sekä käytännön harjoituksia. Kouluttajina toimivat EHYT ry:n asiantuntijat. Jokainen koulutukseen osallistunut saa sähköisen osaamismerkin.

Osa Ensihuoli-koulutuksista järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Lisätietoja koulutuksesta antavat EHYT ry:n alueelliset asiantuntijat.

Hyvä koulutus rivikansalaiselle!

Osallistujan palaute kevään 2022 Ensihuoli-koulutuksesta

Yllätyin positiivisesti. Lyhyessä ajassa runsaasti käytännön ohjeita.

Osallistujan palaute kevään 2022 Ensihuoli-koulutuksesta

Lue myös: Oletko huolissasi puolisosi, vanhempasi tai läheisesi päihteidenkäytöstä?