Olet täällä

OttoMitta ravintolassa

OttoMitta ravintolassa -kampanja on ravintolan ja ehkäisevän päihdetyön toimijoiden yhteinen kampanja. Kampanjan materiaali kannustaa asiakkaita päihtymään vähemmän, mutta silti viihtymään ravintolassa. Tavoitteena on niin asiakasta kuin elinkeinon harjoittajaa hyödyttävä tilanne. Pyydä materiaalia ja toimita se anniskelupaikkaan.

OttoMitta ravintolassa -tarra. Tarkkaile alkoholinkäyttöäsi ja lataa puhelimeesi OttoMitta -sovellus

Viihtyisään ravintolaan palataan aina uudelleen. Ravintolan etu on, että asiakas ei humallu liikaa illan aikana. Silloin ravintolassa on viihtyisää ja järjestyshäiriöt ovat harvinaisia.

Paranna ravintolasi viihtyvyyttä OttoMitta-kampanjalla!

Kampanjan tavoitteena on vähentää asiakkaiden humaltumista ja järjestyshäiriöitä, lisätä asiakkaiden ja henkilökunnan viihtymistä sekä saada ravintoloihin uusia asiakkaita. Kampanja tukee ravintoloiden omavastuuta ja viranomaiset suhtautuvat toimintaasi entistäkin suopeammin.

Kampanjamateriaalit

  • Peilitarrat: Vessojen peiliin tai oviin kiinnitettävät tarrat herättävät kiinnostuksen maltillisempaan alkoholinkäyttöön sekä tilaamaan alkoholittomia vaihtoehtoja. Kaksi tekstivaihtoehtoa: Näytät tosi hyvältä – näytä aamullakin ja Olet loistavaa seuraa – ole sitä koko ilta
  • Esite: Esitteessä kerrotaan kampanjasta. 
  • Rintanapit tarjoilijoille: Näytät tosi hyvältä – näytä aamullakin -viesti asiakkaalle työntekijän paidassa antaa positiivisen viestin asiakkaalle ja kannustaa juhlimaan maltillisesti.
  • Lasinaluset: Pahvisen lasinalusen toisella puolella Olet loistavaa seuraa – ole sitä koko ilta ja toisella puolella QR-koodi OttoMitta-sovelluksen lataamista varten. 
  • Sovellus älylaitteeseen: OttoMitan avulla asiakas voi seurata omaa alkoholinkäyttöään, tunnistaa mahdolliset liikakäytön riskit ja saada tukea muutokseen anonyymisti ja omilla ehdoilla.

 

Osallistuminen on helppoa ja ilmaista!

Ravintola ja asiakkaat voivat osallistua kampanjaan somessa tunnuksella #ottomitta

Lisätietoja: Anne Mikkola, p. 044 0559920, anne.mikkola@ehyt.fi

 

Ehkäisevän päihdetyön tekijä, lataa tästä sähköiset materiaalit käyttöösi 

 

OttoMitta-mobiilisovellus

Asiakkaat voivat osallistua kampanjaan myös lataamalla maksuttoman OttoMitta-sovelluksen.

Ottomitan avulla voi seurata omaa alkoholinkäyttöä tunnistaa riskit saada tukea muutokseen ihmisen omilla ehdoilla. Juomapäiväkirjan avulla voi seurata juodun alkoholin määrää juomien energiasisältöä ja hintaa. Sovelluksen käyttäjä voi valita joko valmiista juomavaihtoehdoista tai täydentää listaa omilla suosikeillaan. Tiedon perusteella ottomitta-sovellus arvioi veren alkoholipitoisuutta arvioi pidempiaikaisen alkoholinkäytön riskiä antaa tarvittaessa palautetta.

Ottomittaa voi hyödyntää myös pitkäaikaiseen seurantaan. Se sisältää myös listan yleisimmistä lääkkeistä, joiden kanssa alkoholi ei sovi.

Ottomittaa ei pidä käyttää ajokunnon arviointiin. Sovellukseen syötetyt tiedot näkyvät vain käyttäjälle.
Sovelluksen voi ladata AppStoresta ja Google Playsta.

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
2 + 7 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.