EHYT ry Päihde- ja mielenterveyspäivillä 9. – 10.10, katso puheenvuorot

tiedote_liitutaulu
Esillä ovat niin verkon ja mobiilin ratkaisut ehkäisevässä päihdetyössä, alkoholilainsäädännön uudistaminen, päihde- ja mielenterveystyön yhdistämisen näkökulmat kuin kannabis ilmiönä. Sekä osastomme 53 että seminaarin puheenvuorot tarjoavat runsaasti uutta tietoa ja menetelmiä ammattilaisille.

Verkko ja mobiili tarjoavat tänä päivänä ratkaisuja digipelaamisen hallintaan, huumeiden käyttäjän akuuttiin terveyspulmaan tai vaikkapa oman alkoholinkäytön tarkkailuun. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry esittelee 9. – 10.10. Päihde- ja mielenterveyspäivillä osastollaan 53 uutta Pelipäiväkirjaa ja OttoMittaa sekä laajalti käytettyä Mobiiliapua. Osastolla ovat esittelyssä myös muut EHYT ry:n nuorten ja aikuisten parissa käytetyt menetelmät. 

Seminaaripuolella EHYT on vahvasti edustettu, tervetuloa kuuntelemaan. Keskiviikkona ohjelmassa on muun muassa teema Alkoholilainsäädäntö uusiksi, puhumassa klo 13 muun muassa EHYT ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi, puheenjohtajana johtaja Kristiina Hannula.

Työelämän päihdehaitat -osiossa otsikkoa Työkalupakki turvalliseen kysymiseen – puheeksiottoharjoituksia avaa muun muassa EHYT ry:n kouluttaja Timo Nerkko keskiviikkona klo 15.

Kokonaiskuvaa verkosta ehkäisevässä päihdetyössä antaa Internet- ja mobiiliyksikön päällikkö Ilmo Jokinen ja Sosiaalisen median ja oppimispelien käytöstä ehkäisevässä päihdetyössä puhuu Verkkopedagogi Maarit Nousimaa, ke klo 13 – 16.30.

Mahtuvatko päihdetyö ja mielenterveystyö ehkäisystä hoitoon samaan strategiaan? Puhumassa on johtava erityisasiantuntija Tuomas Tenkanen to klo 9-10.30

Myös kannabisilmiöstä historian valossa puhuu to klo 9 asiantuntija Jussi Perälä.

Digipelaamisesta äänessä ovat Pelitaito-hankkeen Inka ja Mikko torstaina klo 9 otsikoilla: Pelaaminen haltuun – johdatus digitaalisen pelaamisen kulttuuriin, Projektiasiantuntija Mikko Meriläinen sekä Pelaaminen osana elämänhallintaa – viekö nuori peliä vai peli nuorta?, projektipäällikkö Inka Silvennoinen.

Katso lisätietoja http://www.soste.fi/tapahtumat/paihde-ja-mielenterveyspaivat-2013.html

Muistathan OttoMitan? OttoMitta on maksuton mobiilisovelluksemme, jonka avulla voi tarkkailla omaa alkoholinkäyttöään. Piakkoin alkaa ”Opiskelijaelämää OttoMitan kanssa” -blogi, jossa Helsingin yliopiston opiskelijat ja ylioppilaskunnan jäsenet Tiina Parkkinen ja Iiris Niinikoski kertovat OttoMitta-kokemuksistaan. Miten onnistuu kosteana tunnetun opiskelijaelämän ja OttoMitan yhdistäminen? Tarjotaanko yliopistolla myös ”holittomia” bileitä?

Käy jo tutustamassa blogaajiimme täällä