Paras Savuton Työpaikka 2014 on valittu
Palkittujen joukkoon nousivat palkintotuomarin henkilökohtaisella kunniamaininnalla myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS ja Stora Enson Anjalankosken tehtaat. Kilpailun päätuomari, komissaari Olli Rehn palkitsi voittajat Savuton Suomi 2040 -seminaarissa Helsingissä.
Komissaari Rehn kiitti kilpailuun osallistuneiden paneutuneisuutta ja hyvää yhteistyötä johdon ja henkilökunnan välillä. Hän totesi palkintoja jakaessaan, että työpaikan savuttomuus parantaa yrityksen toiminta- ja kilpailukykyä. ─ Savuttomuus vähentää työntekijöiden sairastumisriskiä ja parantaa myös työpaikkojen fyysistä ja henkistä ilmapiiriä. Savuton työpaikka voi olla myös imagokysymys ja esimerkkinä muille alan yrityksille, hän painotti.
Paras Savuton Työpaikka 2014 –kilpailun voittanut Valtra on noin 1000 henkilön työyhteisö, joka suunnittelee, valmistaa, markkinoi ja huoltaa Valtra-traktoreita. Yritys päätti lähteä parantamaan henkilöstön hyvinvointia julistautumalla savuttomaksi työyhteisöksi. Projektilla oli ylimmän johdon tuki ja työhön otettiin alusta alkaen mukaan sekä työntekijät että luottamusmiehet. Savuttomuudesta tiedotettiin laajasti työntekijöiden lisäksi myös asiakkaille ja vierailijoille. Savuttomuudesta onkin tullut pysyvä osa Valtran toimintatapaa. Savuton Valtra -projekti on yksi osa yrityksen laajempaa terveyden edistämisen toimenpideohjelmaa.
─ Olemme panostaneet savuttomuuteen todella paljon viimeisen vuoden aikana, joten valtakunnallinen tunnustus tuntuu oikein hyvältä ja kannustaa meitä pitkäjänteisessä toiminnassamme työhyvinvoinnin parantamiseksi ja sairauspoissaolojen vähentämiseksi, toimitusjohtaja Jari Rautjärvi totesi tyytyväisenä.
Savuton työpaikka parantaa terveyttä, jaksamista ja työhyvinvointia
Valtakunnallinen Paras Savuton Työpaikka -kilpailu on osa Savuton Suomi 2040 -hanketta. Kilpailun avulla tuetaan työpaikkojen savuttomuutta ja ponnisteluja savuttomuuden edistämiseksi. Savuton työpaikka ilmentää, että työnantaja arvostaa työntekijöitään sekä haluaa ylläpitää ja edistää terveyttä, hyvinvointia ja työssä jaksamista. Taloudelliset ja työhyvinvoinnin edut hyödyttävät niin työntekijöitä kuin työnantajiakin.