Lahjoita lämpöä – tule mukaan neulomaan!

Lahjoita lämpöä -kampanja haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille apua tarvitseville lapasia ja villasukkia.

Värikäs neuletyö ja lankaa neulekorissa.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja A-klinikkasäätiö ovat usean vuoden ajan järjestäneet Lahjoita lämpöä -keräyksen koko Suomeen. Keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen. Kampanja toteutetaan 1.9.–30.11.2024 välisellä ajalla.

Neulo käsineet tai sukat ja toimita ne keräyspisteeseen

Voit neuloa vapaasti haluamasi väriset ja malliset käsineet tai sukat. Toivomme tuotteita eri kokoisille käsille ja jaloille, erityisesti tarvetta on isoille lapasille.  Voit neuloa yhdet tai useita lapasia ja sukkia.

Lapasia, sormikkaita ja villasukkia voi toimittaa syyskuun alusta marraskuun loppuun asti kampanjan aikana ilmoitettuihin keräyspisteisiin tai postittaa A-klinikkasäätiön keskustoimistolle. Keräyspisteet ilmoitetaan tällä sivulla syksyllä kampanjan alkaessa ja listaa päivitetään keräyspaikkojen lisääntyessä. Otamme vastaan vain uusia ja käyttämättömiä tuotteita. 

Oletko neulomisen konkari, tai vasta aloitteleva? Sopivia ohjeita yksinkertaisiin malleihin löydät tarvittaessa alla olevista linkeistä:

Yksinkertaiset neulomisohjeet lapasille Yhteishyvä.fi-sivustolla.
Yksinkertaiset neulomisohjeet villasukille Martat.fi-sivustolla.

Asunnottomilla ja muilla apua tarvitsevilla on erityisen suuri tarve saada talvikaudella lämpöisiä lapasia ja sukkia. Kerätyt tuotteet jaetaan EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön eri toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta tarvitseville ympäri Suomen.

Lahjoita lämpöä -keräyspisteet

Tule mukaan keräyspisteeksi

Kampanja tarvitsee yhteisöjä, yrittäjiä, sekä julkisia toimijoita mukaan keräyspisteeksi. Keräyspiste vastaanottaa neulojien antamat lahjoitukset, pitää seurantaa lahjoittajien lukumäärästä ja jakaa niitä apua tarvitseville. Aikaisempina vuosina mukana on ollut mm. yhdistyksien toimipisteitä, kirjastoja ja yksittäisiä päivittäistavarakauppoja.

Toivomme, että keräyspisteellä olisi tiedossa jakopiste, minne käsityöt voisi toimittaa, mutta tarvittaessa autamme sinua etsimään jakopistettä alueeltasi.

Keräyspisteiden ilmoittautuminen päivitetään tälle sivulle elokuun aikana. Neulojaksi ei tarvita ilmoittautumista.

Lisätietoja

Törrönen Soile

Järjestöasiantuntija 040 526 7201
Katso henkilön esittely