Lahjoita lämpöä – tule mukaan neulomaan!

Lahjoita lämpöä -kampanja haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille apua tarvitseville lapasia ja villasukkia.

Neulottu lapanen ja neulepuikot

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja A-klinikkasäätiö ovat usean vuoden ajan järjestäneet Lahjoita lämpöä -keräyksen koko Suomeen. Keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen. Kampanja toteutetaan 1.9.–30.11.2023 välisellä ajalla.

Neulo käsineet tai sukat ja toimita ne keräyspisteeseen

Voit neuloa vapaasti haluamasi väriset ja malliset käsineet tai sukat. Toivomme tuotteita eri kokoisille käsille ja jaloille, erityisesti tarvetta on isoille lapasille.  Voit neuloa yhdet tai useita lapasia ja sukkia.

Lapasia, sormikkaita ja villasukkia voi toimittaa syyskuun alusta marraskuun loppuun asti kampanjan aikana ilmoitettuihin keräyspisteisiin tai postittaa A-klinikkasäätiön keskustoimistolle. Keräyspisteet ilmoitetaan tällä sivulla syksyllä kampanjan alkaessa ja listaa päivitetään keräyspaikkojen lisääntyessä. Otamme vastaan vain uusia ja käyttämättömiä tuotteita. 

Oletko neulomisen konkari, tai vasta aloitteleva? Sopivia ohjeita yksinkertaisiin malleihin löydät tarvittaessa alla olevista linkeistä:

Yksinkertaiset neulomisohjeet lapasille Yhteishyvä.fi-sivustolla.
Yksinkertaiset neulomisohjeet villasukille Martat.fi-sivustolla.

Asunnottomilla ja muilla apua tarvitsevilla on erityisen suuri tarve saada talvikaudella lämpöisiä lapasia ja sukkia. Kerätyt tuotteet jaetaan EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön eri toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta tarvitseville ympäri Suomen.

Lahjoita lämpöä -keräyspisteet

Tule mukaan keräyspisteeksi

Kampanja tarvitsee yhteisöjä, yrittäjiä, sekä julkisia toimijoita mukaan keräyspisteeksi. Keräyspiste vastaanottaa neulojien antamat lahjoitukset, pitää seurantaa lahjoittajien lukumäärästä ja jakaa niitä apua tarvitseville. Aikaisempina vuosina mukana on ollut mm. yhdistyksien toimipisteitä, kirjastoja ja yksittäisiä päivittäistavarakauppoja.

Toivomme, että keräyspisteellä olisi tiedossa jakopiste, minne käsityöt voisi toimittaa, mutta tarvittaessa autamme sinua etsimään jakopistettä alueeltasi.

Ilmoittautuminen keräys- ja jakopisteeksi julkaistaan heinä-elokuussa 2023. Neulojaksi ei tarvita ilmoittautumista.

Lisätietoja

Keskinen Jesse

Asiantuntija, Länsi-Suomi 050 571 4818
Katso henkilön esittely