Päihdekasvatus toisen asteen oppilaitoksissa

Päihteistä on hyvä keskustella aikuistuvien nuorten kanssa lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Tarjoamme kouluille ja oppilaitoksille päihteitä käsitteleviä oppitunteja sekä tietoa ja tukea päihteettömyyden edistämiseen ja päihteiltä suojaavien tekijöiden vaihvistamiseen.

Nuori nainen kävelee koulun portaita reppu selässä

Päihdekasvatus toisella asteella on erittäin tärkää ja siihen kannattaa satsata. Aikuistuva nuori tarvitsee tietoa ja keskustelua päihteistä, niihin liittyvistä ilmiöistä ja asenteista. EHYT tarjoaa lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille päihteitä käsitteleviä oppitunteja, joista nuori saa välineitä päihteisiin liittyvien valintojensa ja oman hyvinvointinsa tueksi.

Lisäksi koulutamme toisen asteen henkilökuntaa ja annamme vinkkejä, miten oppilaitoksessa voidaan vahvistaa päihteiltä suojaavia tekijöitä, kuten yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, nuorten keskuudessa. Meillä on myös tarjolla materiaaleja, joita oppilaitoksen henkilökunta voi itse hyödyntää oppitunneilla, toimintapisteissä, teemapäivissä jne. Löydät materiaalit sivujemme Työkalut ja Materiaalit osiosta.

Tutustu toisen asteen menetelmiin!

Päihdeilmiö-oppitunti

Tunnilla tutustutaan keskustellen suomalaisten päihteidenkäytön historiaan. Tämän lisäksi pohditaan sitä, miksi päihteitä käytetään ja millaisia seurauksia päihteiden käytöllä voi olla.

Ryhmäilmiö-koulutus toisen asteen henkilöstölle

Koulutuksessa nostetaan esiin toimivan ja turvallisen ryhmän merkitys toisella asteella opiskelevan nuoren hyvinvoinnille. Koulutuksesta ja siihen sisältyvästä kirjasta saa valmiuksia hyvän ryhmähengen luomiseen ja ylläpitämiseen.

Miten puhua kannabiksesta

Kannabis kiinnostaa ja puhututtaa nuoria. Miten puhua kannabiksesta -koulutus tarjoaa tietoa ja työkaluja kannabiksen käsittelyyn nuorten kanssa kouluissa ja oppilaitoksissa.

Tilaa Tsemppaajat-uutiskirje!

Tsemppaajat-uutiskirje kertoo ajankohtaiset terveiset ehkäisevän päihdetyön kentältä opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Tsemppaajat ilmestyy 4 kertaa vuodessa, koulujen lukuvuoden aikana.

Tilaa
Nainen kuuntelee musiikkia kuulokkeista puistossa.