Muut kampanjat

Tutustu Ehkäisevän päihdetyön kampanjoihin, joissa EHYT on mukana ja toteuta toimintaa omalla alueellasi!

Ihmisiä istuu terassilla kesällä.

Terassilta töihin -kampanja

Moni juo kesällä ja loma-aikana enemmän alkoholia kuin muulloin. Kun arki alkaa, voi vähentäminen olla vaikeaa. EHYTin Terassilta töihin -kampanja tukee paluuta arkeen.

Kaksi ihmistä penkillä juomassa kahvia pahvimukeista.

Tipaton tammikuu

Tipaton tammikuu on vakiintunut suomalainen perinne, joka on tiettävästi järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1942. Se on kaikille kansalaisille suunnattu, iloinen ja rento kampanja, jonka avulla kannustetaan pohtimaan omaa alkoholinkäyttöä. Tipaton tammikuu -kampanjaa järjestää Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, jota EHYT koordinoi.

Kaksi kuohuviinlasia, joissa pinkkiä juomaa ja vadelmat koristeina.

Kippistä kohtuudella

Kippistä kohtuudella -kampanja haluaa muistuttaa turvallisen juhlimisen tärkeydestä ja antaa vinkkejä siihen, kuinka vähentää omaa alkoholinkäyttöään. Kampanja näkyy vappuviikolla Aivovammaliiton ja EHYTin somessa ja tapahtumissa eri puolilla Suomea. Lue lisää kampanjasta!

Piirroskuvassa lapsia supersankariviitoissa.

Supervoimat

Vanhemmilla ja kasvattajilla on iso rooli lasten sosiaalisten ja tunnetaitojen vahvistamisessa. Supervoimat-kampanjan viesteillä pyritään opettamaan lapsille erilaisia sosiaalisia ja tunnetaitoja sekä kannustamaan vanhempia näiden taitojen vahvistamiseen.
Lue lisää Supervoimat-kampanjasta!

Piirroskuvassa kaksi lasta rakentaa hiekkalinnaa.

Kuuntele ensin

EHYT ry:n toteuttama Kuuntele ensin -kampanja nostaa esiin vanhemmuustaitojen merkitystä riskikäyttäytymisen ehkäisyssä ja lapsen terveen kasvun tukemisessa. Kampanja on suunnattu alakouluikäisten ja sitä nuorempien lasten vanhemmille.  Lue lisää Kuuntele ensin -kampanjasta!

Ihmishahmoja hyppäämässä ilmaan, taustallla auringonlasku.

Selvin päin kesään

Selvin päin kesään -kampanja kannustaa nuoria päihteettömään juhlintaan ja elämäntapaan. Koulujen kesälomien alkamisviikonloppuun painottuvaa kampanjaa koordinoi Raittiuden Ystävät ry ja sen taustalla on EHYTin lisäksi lähes 20 muuta toimijaa. Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi auttamalla alueen aikuisia jalkautumaan nuorten pariin juhlaviikonloppuina. Lue lisää kampanjan omilta sivuilta!

Retkeilijä istuu kalliolla katsomassa järvimaisemaa.

Savuton Suomi -päivä

Savuton Suomi -päivä on Savuton Suomi 2030 -verkoston koordinoima teemapäivä. Teemapäivänä järjestetään erilaisia tapahtumia, tempauksia ja seminaareja sekä viestitään aktiivisesti nikotiinituotteiden haitoista. Päivää vietetään elokuussa. Lue lisää Savuton suomi -kampanjan omilta sivuilta!

Värikäs neuletyö ja lankaa neulekorissa.

Lahjoita lämpöä

Lahjoita lämpöä -kampanja haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille apua tarvitseville. EHYTin ja A-klinikkasäätiön yhteiseen keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen.

Lue lisää Lahjoita lämpöä -kampanjasta ja osallistu neulomalla!

Käsien lämmittelya asunnottomien yössä.

Asunnottomien yö

Asunnottomien yötä vietetään vuosittain 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.  Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista ja silloin monessa kaupungissa järjestetään tapahtumia. Asunnottomien yötä koordinoi Asunnottomien yö -kansalaisliike Vailla vakinaista asuntoa ry:n johdolla.

Kasvot lääkepurkissa ja teksti kysy selventävä kysymys.

Ehkäisevän päihdetyön viikko

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään vuosittain marraskuun alussa, viikolla 45.  Teemaviikon tavoitteena on tukea sote-alan ammattilaisia, vahvistaa puheeksioton käytäntöjä, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta sekä edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia. Ehkäisevän päihdetyön viikkoa toteuttaa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, jota koordinoi EHYT ry.
Lue lisää EPT-viikosta!

Pelaamista pleikalla.

Peliviikko

Peliviikko on pelikasvatukseen keskittyvä teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Peliviikolla järjestetään luentoja ja työpajoja sekä mahdollisuuksia pelata muun muassa lauta-, rooli-, konsoli-, mobiili- ja tietokonepelejä.  Kampanjan taustalla on Pelikasvattajien verkosto, jossa EHYT on mukana. Verkostoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Peliviikkoa vietetään marraskuussa.
Lue lisää Peliviikon omilta sivuilta!

Kaksi lasta, aikuinen ja koira ulkona yhdessä.

Anna lapselle raitis joulu

Anna lapselle raitis joulu -kampanjan tavoitteena on saada lasten vanhemmat ja muut joulua yhdessä lasten kanssa viettävät aikuiset miettimään ja vähentämään alkoholin kulutustaan sekä turvaamaan lapsille päihteetön ja raitis joulu. Kampanjassa on vuosittain mukana EHYTin lisäksi hieman yli 30 yhteistyökumppania ja sen pääjärjestäjänä on Raittiuden Ystävät ry.
Lue lisää Anna lapselle raitis joulu -kampanjan omilta sivuita!.