Tipattoman tammikuun suosio pitää

Koriste.

Tipattoman tammikuun viettäminen vaihtelee eri ryhmissä. Yli 35-vuotiaat ovat muita useammin tipattomalla, myös naiset ovat miehiä aktiivisempia tässä asiassa. Maaseudulla asuvat ovat kaupunkilaisia useammin tipattomalla, opiskelijat taas muita ammattiryhmiä vähemmän.

Vuodenvaihteen kampanja aiheutti paljon keskustelua mediassa. ”Tipaton oli tänäkin vuonna hyvin esillä mediassa. Varmasti oman osansa nosteelle toi vilkas keskustelu alkoholimainonnan ajoittamisesta, mutta myös Ylen 100 päivää ilman viinaa televisio-ohjelma toi lisäpotkua Tipattomalle tammikuulle. Ylen 100 päivää ilman viinaa -haaste ja tv-ohjelmat jatkuvat vielä kahden lähetyksen verran 29.3. ja 12.4. Ohjelmissa jaetaan myös Tipaton-palkinoja. Vielä ehtii rekisteröityä haasteeseen osoitteessa yle.fi/100päivää ja olla mukana palkintojen arvonnassa”, kertoo Hannula.

Tipaton tammikuu tähtää ihmisten omaehtoiseen alkoholinkäytön vähentämiseen. Se on ainutlaatuinen suomalainen traditio, joka on ollut osa monen suomalaisen vuoden kiertoa jo vuosikymmenien ajan. Vuodesta 2004 alkaen on Tipattoman tammikuun viettämistä tuettu viestinnällisin keinoin eri tahojen toimesta. Vuodesta 2012 alkaen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on huolehtinut Tipattoman tammikuun koordinoinnista ja tiedotuksesta yhdessä Ehkäisevän päihdetyön verkoston kanssa.

Kampanjan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tipaton.fi ja facebook-sivut www.facebook.com/tipaton

Lisätietoja: Ehkäisevän päihdetyö verkoston puheenjohtaja Kristiina Hannula, puh. 040 701 5207

Ehkäisevän päihdetyön verkosto kokoaa yhteen 35 Suomen merkittävintä päihdetyön asiantuntijajärjestöä. Verkoston visio on yhteiskunta, jossa on vähemmän päihteitä ja enemmän hyvinvointia. www.ept-verkosto.fi