Tsemppausviestillä läpi Tipattoman tammikuun

Kaiken tämän jälkeen elimistö herää uuteen alkavaan vuoteen melkoisessa rasitustilassa. Kaikkien kohdalla näin ei kuitenkaan käy, mutta yhä useamman ihmisen loppuvuodessa alkoholilla on suuri rooli.

Monien kohdalla jokavuotiseksi tavaksi muodostunut Tipaton tammikuu antaa pohdinnan aihetta liittyen omaan alkoholinkäyttöön. Se on terveellinen vaihtoehto joulukuun juhlien jälkeen ja ennen kaikkea erinomainen tapa aloittaa alkava vuosi. Tipattoman tammikuun aikana itse kukin voi miettiä myös sitä, jäisikö tauko alkoholista tammikuun jälkeen myös pysyvämmäksi elämäntavaksi? Vaikka korkki ei tammikuun jälkeen pysyisikään täysin kiinni, voi Tipattoman tammikuun viettäminen auttaa alkoholinkäytön vähentämisessä.

Osallistuminen Tipattomaan tammikuuhun on hyvä päätös, jonka kanssa ei tarvitse olla yksin, vaikka lähipiiristä ei Tipattoman tammikuun kannattajia löytyisikään. Miltä kuulostaisi ilmainen, joka perjantai puhelimeesi ilmestyvä tsemppausviesti? Viikoittainen tekstiviesti tukee Tipattoman tammikuun onnistumista ja motivoi jatkamaan taukoa alkoholista. Mobiiliapu-hankkeen Tipattoman tammikuun kannustusviestin voi tilata puhelimeen helposti lähettämällä viestin: LIITY TIPATON numeroon 18183. Palvelun käyttäjien numerot tallentuvat salattuun järjestelmään, joten numeron leviämisestä muualle ei tarvitse huolehtia.

Näin Tipattoman tammikuun puolivälin jälkeen kannattaa omaa olotilaa hieman kuulostella; miten oma elimistö on reagoinut raittiina oloon? Kannattaisiko kyseinen olotila säilyttää? Ei ole ihme, että Tipattomaan tammikuuhun osallistumisen suosio kasvaa vuosi toisensa jälkeen.

Käy tutustumassa sivustoon www.tipaton.fi.

 

Sini Hanski