Pelaaminenko pahasta?

Juuri tähän ajatukseen perustuvat EHYT ry:n oppimispelit. Huhtikuussa avatuille sivuille www.pelimesta.fi on tarkoitus koota kaikki EHYT ry:n oppimispelit. Sieltä löytyvät tutut Mobihubu-tietovisat, jossa tehtävänäsi on haastaa linnan hirviöt ja pelastaa vangiksi jäänyt prinssi tai prinsessa vastailemalla tietovisakysymyksiin. Aiheita löytyy aina tupakasta pelaamiseen. Pelit ovat myös ladattavissa kännykkään AppStoressa, Google Playssa ja piakkoin myös Marketplacessa.

Pelimestaan ovat päässeet myös historialliset pelit Sakke Sankari ja Leevi lopettaa. Nämä olivat Elämä On Parasta Huumetta ry:n ensimmäiset oppimispelit. Näitä pelatessa voi tuntea historian havinan ja 90-luvun hengen!

Pelimestasta löytyy Facebookistakin tuttu Epeli, johon on kehitteillä joukkueominaisuus. Tulevaisuudessa voit muodostaa omia heimoja ja haastaa muita taisteluun. Lisäksi sivustolla on erilaisia Minivisoja heille, jotka pitävät nopeasti pelattavista visoista. Epeli löytyy Facebookista osoitteesta https://apps.facebook.com/epelipeli.

EHYT ry on tehnyt kaksi vuotta yhteistyötä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa Pelikisan puitteissa. Pelikisassa moniammatilliset opiskelijatiimit ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ehkäisevän päihdetyön pelejä. Pelikisa jatkuu taas ensi vuonna. Kisojen tuotokset löytyvät Ite!-pelien kategoriasta. Tulevaisuudessa onkin tarkoitus antaa kaikille nuorille mahdollisuus kokeilla pelien tekemistä erityisellä pelintekokoneella.

Tiedätkö muuten mitä tarkoittaa tietokonepelaajien käyttämä termi LAN-party? Sekin selviää, kun käyt pelaamassa Pelimestassa www.pelimesta.fi.

Käy myös vastaamassa kyselyyn http://www.ehyt.fi/fi/etusivu/kysely

Paula Salmi, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry