Auta asunnotonta – lahjoita lapaset

Kädet lämmittelee tulen päällä.

Vaikka asunnottomat ihmiset eivät ole yleinen näky suomalaisessa katukuvassa, heitä on kuitenkin noin 7 500. Joukkoon mahtuu kaikenikäisiä ihmisiä, niin yksinäisiä kulkijoita kuin kokonaisia perheitä. Yleisimmin asunnottomuuteen johtaa maksamattomat vuokrat tai parisuhteen kariutuminen. Asunnottomuuden taustalla on usein myös monia muitakin tekijöitä, kuten päihteiden käyttöä tai merkintöjä luottotiedoissa.

Virkkaan lapasia, koska haluan auttaa. Toivon, että nämä lapaset auttavat edes yksiä käsiä pysymään lämpimänä tulevana talvena. Järjestämme EHYTissä keräyksen, jossa keräämme käsineitä jaettavaksi asunnottomille Asunnottomien yönä 17.10. ympäri Suomea.

Kuka tahansa voi osallistua Auta asunnotonta – Lahjoita lapaset -keräykseen. Kaikenlaiset käsineet ovat tervetulleita lahjoitettavaksi; voit neuloa tai virkata lapaset, kaivaa kaapeista käyttämättä jääneitä käsineitä tai ostaa hanskat. Pääasia on, että käsineet ovat ehjiä ja puhtaita. Erityisesti tarvetta on miesten käsineille.

Käsineet lämmittävät sekä antajan että saajan mieltä. Lahjoittaja voi kirjoittaa käsineiden mukaan pienen, lämmittävän viestin. Itse ajattelin kirjoittaa viestiin ”Lämpöä syksyysi”.

Keräämme käsineitä 10.10. asti. Käsineet voi postittaa EHYTin keskustoimistolle osoitteeseen EHYT ry / Marjo Rinne, Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki tai toimittaa muun muassa EHYTin aluetoimistoihin ja Elokoloihin. Kaikkien  keräyspisteiden yhteystiedot löydät täältä.

Auta asunnotonta – lahjoita lapaset -kampanjatalkoisiin voit osallistua myös Facebookissa.

#asunnottomienyö #lahjoitalapaset

Lisätietoja kampanjasta: kampanjakoordinaattori Marjo Rinne, marjo.rinne@ehyt.fi, 050 3015210.

Asunnottomien yön järjestää Asunnottomien yö -kansalaisliike, joka tukee jokaisen perusoikeutta omaan kotiin.