Ehkäisevä päihdetyö toisella asteella -koulutus ammattilaisille

Koulutuksessa muistutetaan oppilaitoksen henkilökunnan oikeuksista ja velvollisuuksista päihteiden käyttöön puuttumiseen tai huolen esiin nostamiseen. Saat kättä pidempää nuuska- ja kannabismyyttien selättämiseen sekä ajankohtaista tietoa nuorten päihteiden käytön tilanteesta.

Henkilö kirjoittaa muistiinpanoja vihkoon.

Kenelle?

Toisen asteen oppilaitosten johdolle, opettajille ja muulle henkilökunnalle.

Mitä?

Koulutuksessa nostetaan esiin ehkäisevän päihdetyön merkitys aikuistuvien nuorten parissa. Teemoina ovat mm. huolen puheeksi ottaminen, huumeiden käytön tunnistaminen ja nuorten päihteiden käytön tilanne Suomessa.

Lisäksi koulutuksesta saa kättä pidempää nuuska- ja kannabismyyttien murtamiseen ja samalla tukea näistä teemoista keskustelemiseen nuorten kanssa. Koulutuksesta saa myös perusteluita sille, miksi päihteiden käyttöön pitää puuttua oppilaitoksessa ja miten hyvin laadittu päihdeohjelma toimii puuttumisen tukena.

Miksi?

Sillä, miten toisella asteella puututaan päihteiden käyttöön ja otetaan esiin huoli päihteiden käytöstä, on suuri merkitys niin nuorten hyvinvoinnille ja kuin myös koko oppilaitosyhteisön turvallisuudelle ja yhteisöllisyydelle. Oppilaitoksen ammattilaiset tarvitsevat välineitä aikuistuvan nuoren kohtaamiseen päihteisiin liittyvissä asioissa ja tukea toiminnalleen ajantasaisesta päihdeohjelmasta.

Miten?

Koulutus on kestoltaan kaksi tuntia, ryhmän maksimikoko on lähitapahtumassa 40 henkilöä. Koulutus on saatavana suomeksi.

Koulutuksen ansiosta tarkistan oppilaitokseni päihdeohjelman sisällön

Osallistujan palaute 2021

Koulutuksen jälkeen aloin toivoa, että tehdään koulutuksen esimerkkien mukaiset konkreettiset toimintapolut päihteiden käyttöön puuttumiseen meillekin.

Osallistujan palaute 2021

Hinta

Koulutus (lähi) 2h 360 €
Koulutus (etä) 2 h200 €

Tilaukset

Ohjeet tilaajalle

Peruutusehdot

Lisätiedot

Anu Rautama.

Rautama Anu

Asiantuntija, toinen aste 050 325 9273
Katso henkilön esittely