Lämpöä asunnottomille

Lapasia.

Kampanjan vetäjänä on ollut upea huomata, miten yksityishenkilöt, järjestöt, yritykset ja muunlaiset toimijat ovat lähteneet keräykseen suurella sydämellä mukaan. Sisälläni on läikähtänyt lämmin ilo joka kerta, kun olen avannut lahjoituspaketin, jutellut keräyksestä kiinnostuneiden henkilöiden kanssa tai katsellut lahjoittajien lähettämiä kuvia lapas- ja villasukkakasoista.

Keräyskampanja sai vuonna 2017 alkunsa, kun pohdimme, miten asunnottomuutta voisi nostaa keskusteluun ja samalla tarjota ihmisille konkreettinen tapa tehdä hyvää.  Tänä vuonna keräys on herättänyt entistä enemmän kiinnostusta, parhaimmillaan keräyksessä ollut mukana 85 keräyspistettä ympäri Suomea. Lapasia on kerätty 43:llä paikkakunnalla, aina Helsingistä  Rovaniemelle ja Joensuusta Vaasaan saakka.

Lapasten ohella villasukkia, pipoja ja kaulaliinoja kerätään vielä 15. lokakuuta saakka. Saadut lahjoitukset jaetaan Asunnottomien yön tapahtumissa 17. lokakuuta. Asunnottomien yön tapahtumia järjestetään yli 30 paikkakunnalla, ja lapasia jaetaan mahdollisuuksien mukaan keräykseen osallistuneilla paikkakunnilla. Helsingissä saadut lahjoitukset jaetaan Helsingin Asunnottomien yön tapahtumassa Dallapénpuistossa. Jos lahjoituksia jää yli, niitä toimitetaan esimerkiksi asunnottomien päiväkeskuksiin

Tänä vuonna Asunnottomien yön teemana on Palvelujen saatavuus.  Perustuslain mukaan palveluiden tulee olla yhdenvertaisesti kaikkien saatavilla. Kuitenkin tilanne on nyt se, että henkilöt, jotka palveluita eniten tarvitsisivat eivät niitä välttämättä saa.

EHYT ja sen jäsenjärjestöt ovat mukana järjestämässä tapahtumia 12 paikkakunnalla. Asunnottomien yötä vietetään muun muassa Helsingissä, Jyväskylässä, Keravalla, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Pirkkalassa ja Tampereella. Asunnottomien yön jatkoja vietetään Elokoloissa 18. lokakuuta maksuttoman aamupuuron ja kahvin äärellä. Osallistujille jaetaan lapasia ja muita villa-asusteita, joita on jäänyt edelliseltä illalta yli.

Lue lisää:

Auta asunnottomia – Lahjoita lapaset Facebookissa

EHYT mukana Asunnottomien yössä

Asunnottomien yön jatkot Elokoloissa

Asunnottomien yö järjestetään vuosittain 17. lokakuuta YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamiseksi. Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista. Tapahtumissa muistutetaan päättäjiä ja muita ihmisiä asunnottomuuden syrjäyttävästä vaikutuksesta ja tarjotaan asunnottomille muun muassa matalan kynnyksen palveluita.