Innovaatio nimeltä EHYT

Mielessä on paljonkin tajunnanvirtaa ja siksi on aloitettava alusta. Elämä On Parasta Huumetta ry:n toiminnanjohtajan työni alkoi huhtikuussa 2003 eli reilu kahdeksan vuotta sitten. Lähes heti aloin perustyön lisänä selvittää ehkäisevän päihdetyön järjestökentän konsolidoitumista. Matka on ollut pitkä, mutta lopulta on aivan mahtavaa, että erilaisten selvitysten ja vaiheiden myötä on syntynyt Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.
 
Olen tosi innostunut EHYT:stä ja uudesta työstäni Innovaatio- ja talousjohtajana.
 
Mitä Innovaatiojohtaja tekee? En pysty vielä paljoa raportoimaan, koska takana on vasta 25 päivää tammikuusta kun tätä kirjoitan. Se mitä haluan tehdä, on oppia tuntemaan koko EHYT:n ja sen potentiaalin, jotta saan käsityksen miten EHYT kokonaisuutena tulisi paremmin kiinnittymään osaksi maailmaa ja niitä ihanteita, joita me edistämme. Toivottavasti pystyn tekemään jotain aivan konkreettista ihmisten hyväksi EHYT:n myötä, enkä ryhdy VAIN viljelemään sivistyssanoja mustien bakeliittisankaisten silmälasien takaa.
 
Savolaisesta projektista sanotaan, että se on vain toteuttamista vaille valmis. Innovaatiot sinänsä rakentuvat melko pitkän ajan kuluessa. Siihen voi mennä vuosia. Ideat on tehtävä toiminnaksi ja sen jälkeen toiminnan on menestyttävä, jotta voidaan todeta Innovaation syntyneen. Ehkäisevässä päihdetyössä Innovaatioiden onnistumista ei voida pelkästään arvioida kaupallisesti. Kansalaisjärjestötoiminnassa Innovaation on menestyttävä monin tavoin ja ennen kaikkea jäsenten on se hyväksyttävä.
 
EHYT tekee työtä, toimii ja on ihmisten parissa. Kaikenlaisissa paikoissa. Livenä, livenä ja todellisena Internetissä. Siellä missä ihmiset ovat ja viettävät aikaansa. Edellytykset onnistumiselle ovat.
 
Teen työtäni sen eteen, että Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry osoittautuu loistavan Idean myötä, kovan työn tekemisen kautta menestyksekkääksi ja mitä parhaimmaksi Innovaatioksi.
 
Hyvää uutta vuotta 2012!
 
 
Kari
 
 
PS1 Konsolidoituminen (Tarkoittaa pienempien osien yhdistymistä yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. vastaukset.fi, 25.1.2012)
 
PS2 Talousjohtajan työnkuvan kaikki varmaan arvaakin, ellei tiedä.