Ilmo Jokinen: Perjantai 13.

Kymmenen vuotta sitten Elämä On Parasta Huumetta ry lähti ennakkoluulottomasti ja monien muiden nuorten parissa toimineiden mielestä kyseenalaisestikin keskustelemaan nuorten kanssa kaupallisin periaattein johdettuun ympäristöön. Ajan henki oli silloin 2002 toinen, edes sanaa sosiaalinen media ei vielä tunnettu.

Myöhempinä vuosina tuuli kääntyi ja pari vuotta sitten varmaankin jokainen verkossa nuorten kanssa toiminut tarjosi palvelujaan myös Habbossa.

Reilussa kymmenessä vuodessa kävimme Hubu-bussissamme karkeasti laskien 16 000 ryhmäkeskustelua yhdeksän nuoren kanssa kerrallaan. Bussin edessä olevassa puistossa oli kova vilinä. Parhaimmillaan ja pahimmillaan Hubuun jonotettiin parikin tuntia ja puistossa vierailtiin vuosittain lähes 900 000 kertaa. Tämä kaikki nuorten omalla vapaa-ajalla.

Internetin maailmoissa tuulet kääntyvät milloin minnekin, eikä meille tullut valtavana yllätyksenä Habbo.fi:n organisoituminen uudelleen ilman totuttua yhteiskunnallisen vastuun politiikkaa. Me työntekijät jätämme Hubumme tietysti haikeina, mutta enemmän ajatuksia tulee kohdistaa niihin lapsiin ja nuoriin, jotka viihtyvät, kaipaavat ja tarvitsevat aikuisen läsnäoloa omilla pelikentillään. Edelleen on mentävä rohkeasti niihin ympäristöihin, jossa lapset ja nuoret ovat, sekä tarjottava heille ikäkauteen soveltuvaa tekemistä. Meidän aikuisten tehtävänä on tehdä maailmasta turvallinen paikka lapsille elää ja kehittyä, niinpä jatkamme työtämme muilla sivustoilla.

Habbon Hubu-bussi suljetaan perjantaina 13.4.