Vapaaehtoiset kutoivat ennätysmäärän lapasia

Lapasia.

”Tämä yllätti minut täysin. On ollut upea huomata, kuinka lahjoittajat ovat halunneet auttaa ja ovat osallistuneet keräykseen suurella sydämellä. Olen todella kiitollinen kaikille osallistuneille”, sanoo EHYTin kampanjakoordinaattori Marjo Rinne. 

Lapasten keräyspisteitä perustettiin elokuun alusta alkaen, lopulta niitä oli 44 paikkakunnalla yhteensä lähes 90:tä. Lapasten lisäksi osa lahjoittajista on tuonut villasukkia, kaulaliinoja, pipoja ja säärystimiä.

EHYT järjesti lapaskeräyksen nyt toista kertaa. Sana oli kiirinyt edellisvuodesta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, ja innosti yksityishenkilöiden lisäksi mm. järjestöjä, yrityksiä, seurakuntia ja työyhteisöjä mukaan kampanjaan.

”Jos ja kun lahjoituksia jää Asunnottomien yöstä yli, jaetaan niitä muun muassa asunnottomien päiväkeskuksille”, Rinne kertoo.

Kampanjan aikana teetettiin myös kaulaliinan, jonka tekemiseen osallistuivat useat eri ihmiset. Mukana oli työntekijöitä esimerkiksi VVA ry:ltä ja  Keski-Uudenmaan Yhdistysverkostosta sekä käsityöguru Molla Mills .

Asunnottomien yö järjestetään vuosittain 17. lokakuuta YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamiseksi.