Osallistumalla Lahjoita lämpöä -kampanjaan osoitat, että välität!

Värikäs neuletyö ja lankaa neulekorissa.

Kesä on pian takana, syksy sekä talvipakkaset tekevät tuloaan ja moni asunnoton kansalainen on vailla asianmukaista vaatetusta tänäkin vuonna.

Jo neljättä kertaa järjestettävään A-klinikkasäätiön ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Lahjoita lämpöä -kampanjan keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen. Voit neuloa vapaasti haluamasi väriset ja malliset käsineet tai sukat. Toivomme tuotteita eri kokoisille käsille ja jaloille. Erityisesti tarvetta on isoille, eli aikuisten käyttöön tuleville lapasille ja sukille.

Lapasille on kova kysyntä

Viime vuosina sukat ja varsinkin lapaset ovat tulleet todella tarpeeseen syksyn, talven ja kevään aikana. Lapasille on aina todella kova kysyntä A-klinikkasäätiön vapaaehtoisten kohdatessa asiakkaita kadulla. Jokainen niiden saaja on ottanut ne suurella ilolla vastaan. Kerromme aina niiden alkuperän: ne ovat kansalaisten lahjoittamia keräykseemme ja suurin osa itse neulottuja.

Asiakkaat ovat pyytäneet lähettämään eteenpäin isot kiitokset välittämisestä.

”Osa heistä herkistyi kyyneliin saakka kuultuaan lahjoittajien itse neuloneen lapasia”, kertoo viime vuoden kokemuksista Helsingin Katuklinikan Annuska Dal Maso.

Lapaskeräys jatkuu marraskuun loppuun asti

Lapasia, sormikkaita ja villasukkia voi toimittaa marraskuun loppuun asti kampanjasivulla ilmoitettuihin keräyspisteisiin tai postittaa A-klinikkasäätiön keskustoimistolle (A-klinikkasäätiö, Ratamestarinkatu 7 A, 00520 Helsinki). Täydennämme listaa keräyspisteistä syksyn aikana. Keräyspisteeksi voit ilmoittautua kampanjasivullamme!

Keräys on voimassa 30.11.2023 saakka. Otamme vastaan vain uusia ja käyttämättömiä tuotteita.

Kerätyt tuotteet jaetaan EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön eri toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta tarvitseville ympäri Suomen. Viime vuonna keräyspisteitä oli mukana yli 100, mukana olivat esimerkiksi kaikki Helsingin kaupungin kirjastot. Vastaanotimme ja jaoimme yhteensä noin 10 000 neulosta!