Pelitesti rahapelaamisesta

Pelitesti.fi:n tarkoituksena on haastaa sinut miettimään, mitä tiedät rahapelaamisesta. Kun tiedät, miten rahapelit toimivat ja mitkä ovat voittomahdollisuutesi, voit pelata fiksusti.

Tiedätkö sinä, miten rahapelijärjestelmä toimii? Miksi ihmiset pelaavat rahapelejä? Mitä muuta ihmiset niistä hakevat kuin rahaa? Miksi rahapelaaminen voi aiheuttaa haittoja?

Tee pelitesti ›

Kuvaus

Rahapelaamisen myyttien ja kysymysten käsittely on tärkeää, sillä 124 000 suomalaista kärsii peliongelmista. Kun mukaan lasketaan peliongelmaisten läheiset, rahapeleistä aiheutuvat haitat koskettavat satojatuhansia suomalaisia.

Rahapelaamiseen liittyvät vinoutuneet käyttäytymismallit ja ajatukset ovat yllättävän yleisiä. Noin 10 prosenttia suomalaisista uskoo voiton todennäköisyyden kasvavan, kun tappioputki on kestänyt tarpeeksi kauan. Tyypillinen luulo on myös se, että jos pelikoneeseen on juuri hävitty suuri summa rahaa, niin siitä voisi saada voiton tavallista helpommin. Yleinen harhaluulo on myös, että palautusprosentti 90 tarkoittaa voittoa 90 prosentin todennäköisyydellä. Pelitesti.fi auttaa kyseenalaistamaan näitä uskomuksia ja ajatusvirheitä.