Ehkäisevän päihdetyön roolit ja rakenteet -työpaja

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

EHYT järjestää työpajan ehkäisevää päihdetyötä suunnitteleville henkilöille.

EHYT järjestää kaksi maksutonta työpajaa ehkäisevää päihdetyötä suunnitteleville ja koordinoiville henkilöille 17.5. ja 24.5. Työpajat ovat sisällöiltään erilaiset, ja niihin voi osallistua kumpaankin tai vaan toiseen.

Ensimmäinen työpaja järjestetään keskiviikkona 17.5.2023 klo 9-11.30 Teams-alustalla ja se keskittyy ehkäisevän päihdetyön rakenteisiin ja kokonaisuuteen. 

Työpaja on suunnattu EPT-yhdyshenkilöille ja -koordinaattoreille, jotka suunnittelevat ehkäisevää päihdetyötä kunnissa. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös monialaisten työryhmien ja EPT-toimielimien jäsenet sekä muut toimijat kuten järjestöt, jotka tekevät ehkäisevää päihdetyötä kunnissa. Työpaja on suunnattu myös hyvinvointialueiden ehkäisevää päihdetyötä suunnitteleville. 

Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä ehkäisevän päihdetyön kokonaisuudesta, ja se tarjoaa välineitä kaikkia ikäryhmiä koskevan ehkäisevän päihdetyön suunnitteluun. Tilaisuudessa saadaan ja jaetaan ideoita ja kokemuksia hyvistä EPT-käytännöistä. Teemoina muun muassa: Mitä tekee EPT-yhdyshenkilö/-koordinaattori?  Miten oma rooli löytyy? Mitkä ovat kunnan EPT-vastuut? Miten vastuut jakaantuvat hyvinvointialueen ja kunnan välillä? Miten ehkäisevää päihdetyötä tehdään monialaisesti? Miten osallistetaan kuntalaiset ja järjestöt?

Kouluttajina EHYT ry:n asiantuntijoita ja luennoimassa myös kehittämispäällikkö Jaana Markkula Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä Helena Sipiläinen Lohjalta. Työpajaan sisältyy yhteistä työskentelyä erilaisin menetelmin.

Työpajan ohjelmassa

  • Tervetuloa ja johdatus aiheeseen
  • Mitkä ovat kunnan EPT-vastuut? Miten vastuut jakaantuvat hyvinvointialueen ja kunnan välillä? 
    kehittämispäällikkö Jaana Markkula / Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
  • Mitä tekee EPT-yhdyshenkilö/-koordinaattori?  Miten oma rooli löytyy?
    ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Helena Sipiläinen, Lohjan kaupunki 
  • Miten ehkäisevää päihdetyötä tehdään monialaisesti? Miten osallistetaan kuntalaiset ja järjestöt?  

Toinen työpaja järjestetään ke 24.5. klo 9-11.30, ja se keskittyy ehkäisevän päihdetyön sisältöihin ja suunnitteluun. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 16.5.2023 tästä linkistä Lyyti-lomakkeella.

Lisätietoja:

Heli Vaija

Vaija Heli

Asiantuntija, Etelä-Suomi 044 510 0228
Katso henkilön esittely