Päihdepalvelujelppari-koulutus

Päihdeasiamiehen logo

Tilaisuudessa kerrotaan päihdepalveluita tarvitsevan ja hänen läheistensä lakisääteisistä oikeuksista, päihdepalvelujärjestelmästä ja päihteiden käytön puheeksi oton menetelmistä.

Päihdeasiamies kouluttaa: Päihdepalvelujelppari-koulutus maanantaina 7.12.2020  klo 13.00 – 15.15

Koulutuksessa perehdytetään päihdepalveluita tarvitsevan ja hänen läheistensä lakisääteisiin oikeuksiin ja annetaan käytännön neuvoja ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Tavoitteena on antaa valmiudet tukea päihdepalveluita tarvitsevaa ja hänen omaisiaan ja läheisiään. Lisäksi koulutuksessa perehdytetään puheeksi oton menetelmiin, kerrotaan miten päihdepalvelut on Suomessa järjestetty, miten päihdehoitoon hakeudutaan ja mitä tulee ottaa huomioon palveluihin hakeuduttaessa tai niihin ohjattaessa. Koulutuksen käyneistä on tarkoitus muodostaa verkosto, joka kommunikoi keskenään myös koulutuksen jälkeen ja jota Päihdeasiamiestoiminta tukee.

Koulutus on suunnattu Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella toimiville, jotka joko työssään tai vapaaehtoistoiminnassaan kohtaavat päihdepalveluita tarvitsevia kansalaisia ja heidän läheisiään, ja tarvitsevat lisävalmiuksia työnsä tueksi. Koulutukseen voidaan ottaa 50 osallistujaa. Koulutus on maksuton. Kouluttajina toimivat päihdeasiamies Tuula Sillanpää, edunvalvontakoordinaattori Reino Raittila ja suunnittelija Timo Glad. Mukana myös Etelä-Suomen aluekoordinaattori Heli Vaija.

Koulutus järjestetään Teams-yhteydellä. Osallistumiseen tarvitaan joko Teams-sovellus tai Google Chrome -verkkoselain. Teams-sovelluksen lataaminen on maksutonta. Osallistumislinkki ja tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen koulutusta.

Ilmoittautumiset 1.12 mennessä: reino.raittila(at)ehyt.fi

Lisätietoja: Reino Raittila 050 4646484

Ilmoittautumislinkin lähetämme ilmoittautuneille viimeistään torstaina 3.12.

Ohjelma

klo 13.00Avaussanat
Heli Vaija
klo 13.05Päihdeasiamiestoiminnan esittely
Reino Raittila
klo 13.15Päihdeasiakkaan asema ja oikeudet, osa 1
Tuula Sillanpää
klo 13.40Puheeksiotto ja puheeksioton välineet
Timo Glad
TAUKO
klo 14.05Suomen päihdepalvelujärjestelmästä
Reino Raittila
klo 14.30Päihdeasiakkaan asemat ja oikeudet, osa 2
Tuula Sillanpää
klo 15.00Jatkosuunnitelmat
klo 15.15Tilaisuus päättyy

Lisätietoja: