Ensihuoli-verkkokoulutus: läheisen mielenterveys tai päihteidenkäyttö

Vanha ja nuori mies keskustelevat.

Kun huoli läheisestä herää... osaatko sinä toimia? Ensihuoli-koulutus tarjoaa valmiuksia päihteidenkäytöstä, pelaamisesta tai mielenterveydestä syntyneen huolen puheeksi ottamiseen.

Ensihuoli-koulutuksessa opitaan puhumaan vaikeista asioista kunnioittavalla tavalla, toista rohkaisemalla ja tukemalla. Koulutus on maksuton ja tarkoitettu kaikille. Kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka kaipaavat välineitä arkipäivän päihdehaittojen ja niistä syntyneen huolen kohtaamiseen ja puheeksiottoon ihmisenä ihmiselle. Lisäksi koulutukseen voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa mahdollisuus toisten auttamisesta ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistoiminnassa. Ensihuoli ei ole ammattilaiskoulutus.

Tiistaina 16.2.2021 teemana on läheisen mielenterveys tai päihteidenkäyttö. Koulutuksessa saat näkökulmia, ajatuksia ja vinkkejä puheeksiottoon päihde- ja mielenterveysasioista, sekä omaan jaksamiseen, tuntemuksien käsittelyyn ja hyvinvointiin.

Koulutus kestää 2 h ja sisältää keskustelua, teoriaa ja käytännön vinkkejä. Kouluttajina toimivat EHYT ry:n aluekoordinaattori Miia Hietaniemi ja Savon mielenterveysomaiset – FinFami ry:n (OMA ry) toiminnanjohtaja Tiina Puranen. Jokainen koulutukseen osallistunut saa halutessaan sähköisen osaamismerkin. 

Koulutus toteutetaan Microsoft Teams -sovelluksella tiistaina 16.2.2021 klo 17-19.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 14.2.2021 mennessä.
Ilmoittaudu tästä (Surveypal-lomakkeella).

Koulutukseen mahtuu 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää Ensihuoli-koulutuksista.

Lisätietoja: